6 heerlijke snacks onder de 100 calorieën

door Ruggengraat
6 heerlijke snacks onder de 100 calorieën

Snacken is en blijft voor veel mensen één van de grootste valkuilen. Wij begrijpen dat als geen ander en daarom hebben wij er al verschillende artikelen over geschreven om uit te leggen wat je ertegen kunt doen. Klik hieronder om twee van de meest voorkomende valkuilen te voorkomen. 

Avondsnacken
Middagsnacken

Met snacken zelf is op zich niks mis, maar dan moet je wel voor verantwoorde snacks kiezen! Op ieder moment van de dag kunnen wij wel een reden verzinnen waarom we iets lekkers verdiend hebben, maar helaas kunnen wij niet altijd toegeven aan onze behoefte om telkens te gaan snacken. Als je dan toch gaat snacken, kies dan voor één van deze snacks of klik op onderstaande link

7 heerlijke snacks om mee te nemen. 

Snack 1 – Wannabe appeltaartje 
Zoete trek? Neem een half appeltje (ongeveer 100 gram) en snijd deze in kleine reepjes of blokjes. In een klein kommetje schep je 50 gram appelmoes voor een heerlijke zoete dip. Bestrooi dit met een snufje kaneel en je hebt een heerlijke zoete snack die maar 100 calorieën bevat. Niks mis mee dus!  

Snack 2 – Eiwitrijke tropical snack
Hüttenkäse met Cantaloupe (meloen). Dit is een heerlijke frisse snack die veel eiwitten bevat en maar weinig calorieën. Een betere combi kun je bijna niet vinden. Dus, wil jij wat langer verzadigd zijn? Kies dan voor deze optie.

Wat heb je nodig? 75 gram hüttenkäse + 100 gram in blokjes gesneden Cantaloupe levert maar liefst 10 gram eiwitten en maar 100 calorieën!

Snack 3 – Toastje Sunny Side Up maar dan zonder zon!
Is eigeel ongezond? Nee, maar het bevat wel de meeste calorieën van een ei. Wil jij de calorieën zo laag mogelijk houden, laat het eigeel dan staan of geef het aan je vriend of vriendin. Sharing is caring toch?

Wat heb je nodig? Neem een geroosterd volkoren broodje en 2 eiwitten van een ei. Vergeet niet een anti-aanbak pan te gebruiken om de eiwitten in te scramblen! Hup, op het toastje, een beetje peper een beetje zout en daar is een lekkere snack voor de stevige trek.

Snack 4 – Verkoelende druiven snack
Neem een lekkere tros druiven en gooi ze in de vriezer. I know, I know, het klinkt gek want je wil ze liever in je mond stoppen, maar dit is een lekkere prep snack op dagen wanneer je zin hebt in een verkoelende, knapperige  en zoete snack. Druiven kun je prima invriezen en zijn een goede vervanger voor bijvoorbeeld een zak drop of M&M’s. 

Let er wel goed op dat je pitloze druiven neemt, anders houd je geen tanden meer over en dat willen we niet 😉

Snack 5 – Strawbergeitjes 
Deze snack ken je vast nog niet! Hou jij van geitenkaas en heb je nog niet jouw portie fruit binnen gekregen, dan is deze snack de ideale combi voor jou! Klinkt gek hé, aardbeien met geitenkaas? 

Aardbeien zorgen voor veel volume en voor relatief weinig calorieën. Echt een aanrader wanneer je trek hebt. 

Wat heb je nodig? 

  • 10 medium aardbeien.
  • 20 gram geitenkaas crumbles (een flinke eetlepel)

Je krijgt niet alleen je dagelijkse portie vitamine C binnen, maar geniet ook van een heerlijke combi die goed vult!

Snack 6 – Toastjes a la Philly
Lekkere knapperige toastjes met een heerlijke kaneelsmaak (verkrijgbaar bij de Albert Heijn) en frisse Philadelphia light cream cheese spread. Dit is echt zo lekker! Het is een combinatie die veel mensen waarschijnlijk wel kennen, maar wat veel mensen niet weten is dat deze combi heel laag in calorieën is. Zeker het proberen waard!

Met behulp van deze 6 heerlijke snacks weet jij de schade in ieder geval te beperken en blijf jij gemakkelijk op het rechte pad!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk