7 heerlijke eiwitrijke snacks om mee te nemen

door Ruggengraat
7 heerlijke eiwitrijke snacks om mee te nemen

We houden van makkelijk, snel en natuurlijk lekker! Daarom hebben we vandaag zeven heerlijke eiwitrijke snacks opgesteld die je super makkelijk kan maken en meenemen. We begrijpen namelijk heel goed dat je elke dag voor veel verschillende verleidingen komt te staan. En ja, elke dag een andere eiwitreep is ook niet echt een optie.

Dankzij dit lijstje heb je elke dag een andere snack om naar uit te kijken! 

Let’s start!

1) De eiwitshake
De eiwitshake mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. En zeg nou is eerlijk, makkelijker kan bijna niet! We willen nu niet zeggen dat je de eiwitshake MOET nemen om aan de aanbevolen hoeveelheid eiwitten te komen. Nee, een eiwitshake is puur voor het gemak! Je hebt ze tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en smaken, dus voor ieder wat wils.

Neem een zakje eiwitpoeder, een shakebeker en wat water mee. Gooi het water en de poeder in de beker, even shaken en klaar is Kees.

Tip: Vind je een shake met water niet zo lekker? Probeer het dan eens met magere melk en zoetstof! Geloof ons, het is dan net een milkshake (maar dan beter)!

Wil je nog wat meer informatie over waar een eiwitshake goed voor is? Lees dat dan even hier!

2) Eiwitrepen
Ben je niet zo van de shakes en eet je liever iets hartigs? Dan kun je altijd voor de eiwitreep gaan. De eiwitrepen zijn tegenwoordig ook in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen. Bij Body&FitShop hebben ze een breed assortiment aan eiwitrepen en dit zijn onze favorieten, lees hier! 

Ohja, de Crunchy smart bars zijn ook super lekker en verzadigen enorm!

3) Wrap met kipfilet
Ben je een beetje uitgekeken op je bammetjes en zoek je naar variatie? Maak dan eens een wrap met kipfilet. Super makkelijk te maken en ook nog eens heel erg lekker! 

Rol de wrap (40 gram) met wat kipfilet in folie en je hebt een heerlijke snack voor onderweg. Ga jij liever voor de wrap-deluxe? Voeg dan wat sla, komkommer, tomaat en eventueel wat ketchup of chilisaus toe. Qua calorieën valt deze snack reuze mee, maar vult wel goed!

4) Gekookt eitje
Heel basic, maar een prima alternatief als je even geen tijd hebt. Neem in de avond heel even de tijd om wat eitjes te koken zodat je de volgende ochtend een paar lekkere eitjes kan meenemen. 

Je kunt de eitjes ook door een salade doen of toevoegen aan je crackers met kipfilet, tomaat en avocado. Je merkt het al, de keuze is reuze!

Ps: Denk wel even aan de geur van de eitjes. Niet iedereen kan die lucht waarderen;)

5) Griekse Yoghurt/Kwark
Griekse Yoghurt of Kwark, een echte klassieker! Dat deze optie veel eiwitten bevat en je goed verzadigd hoeven we denk ik niet uit te leggen. Het enige nadeel van dit tussendoortje is dat je het niet heel makkelijk mee kan nemen. 

Maar we zouden Ruggengraat niet zijn als we geen oplossing bieden. Bij veel supermarkten kan je bij de servicebalie om een lepel vragen. Kom je langs een supermarkt, twijfel dan niet en ga voor deze snack. Vergeet na het afrekenen niet om om een lepel te vragen, anders krijg je vieze handen. 

6) Hüttenkäse met fruit en jam
Wisten jullie dat Hüttenkäse heerlijk is met een appeltje erbij of met Hertog Delight Jam? Ook deze snack bevat heel weinig calorieën, maar is super lekker en verzadigd enorm. Wat wil je nog meer!? 

7) Overnight Oats met Whey
This is a tricky one! Eigenlijk is dit niet echt een eiwitrijke snack, maar we voegen er stiekem gewoon wat whey aan toe en je hebt gelijk de nodige eiwitten binnen. Wat ons betreft is dit de ideale snack! Je kunt het makkelijk maken, meenemen en is gewoon super lekker. 

Ps. Probeer het ook eens als ontbijt! Een betere start van de dag kun je bijna niet wensen. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk