Valkuil: in de middag snacken! Hoe ga je hiermee om?

door Ruggengraat
middagsnack

Tijdens het volgen van een plan, voedingsschema of dieet zijn er altijd valkuilen. Dit zal je altijd blijven houden, maar je kan het jezelf een stuk makkelijker maken als je rekening houdt met deze valkuilen en hier een plan omheen bouwt. 

De grootste valkuil voor de meeste mensen is toch wel het snacken in de avond. Deze valkuil laten wij vandaag even buiten beschouwing

Toch zien veel mensen het snacken in de middag ook als een groot probleem en belemmert het hen in hun progressie. Hoe je dit kan oplossen, lees je hier!

Scenarioschets:

Je kent het vast wel. Je komt net thuis van school of werk met een rammelende buik en je besluit om even te kijken wat er in de kast ligt. And guess what? Een kast vol met lekkers! De keuze gaat toch uit naar een pak met lekkere chocolade koekjes in plaats van een stuk fruit.

Op werk gaat het er ook zo aan toe. Rond 3 a 4 uur heb je een middagdipje en je hebt zin in een lekkere energieboost. Wat neem je dan? Veel mensen gaan dan toch voor een vette hap of iets anders lekkers.

Ik heb het al verpest:

Het logische gevolg nadat je gesnackt hebt in de middag is dat je denkt dat je het al verpest hebt. Want een pak koekjes, een gebakje of iets anders lekkers dat past eigenlijk helemaal niet binnen jouw voedingsplan. De welbekende ‘ik heb het al verpest’ gedachte gaat er dan voor zorgen dat je in die negatieve vibe blijft hangen en dat je door gaat snacken. 

Want ach, deze dag is toch al verpest, dan kan dat er ook wel bij! Deze denkwijze is zo fout en op die manier praat jij jezelf in een positieve energiebalans. In het volgende artikel leggen we uit waar deze gedachte vandaan komt en wat je kunt doen. Klik hier om het artikel te lezen!

Hoe pak je de middagsnack aan?

Heel erg simpel, door de middagsnack zo te integreren in jouw voedingspatroon waardoor je jezelf iets lekkers gunt! In plaats van dat je tijdens de middag iets snackt en denkt ‘dit mag niet’ moet jij eigenlijk je mindset veranderen. Zolang het koekje, stukje chocola of noem het maar op binnen jouw dagelijkse behoefte past, dan zit je goed! 

Conclusie:

Even een korte samenvatting van wat je het beste kunt doen. De middagsnack is een moment waar heel veel mensen iets lekkers willen eten. Dit is ook helemaal prima en gun jezelf dit ook! Ga vooral niet denken dat je het allemaal al verpest hebt na het eten van iets lekkers, want op die manier praat jij jezelf alleen maar een negatief gevoel aan. 

Zodra je weet hoeveel calorieën je nodig hebt om af te vallen, dan kan je een gedeelte van die calorieën reserveren voor de lekkere middagsnack! Op die manier is er helemaal niks aan de hand en kun je je makkelijk aan jouw voedingsschema houden. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk