Verlangen naar Chocola? 8 Tips om hiermee om te gaan

door Ruggengraat
Verlangen naar Chocola? 8 Tips om hiermee om te gaan.

Wie is er niet gek op chocola? Nou, wij zeker weten wel en houden van alle soorten en maten. Als je even langs de snoepafdeling loopt dan heb je zoveel keuze, dat is niet normaal! Milka, Tony’s Chocolonely, Johnny Doodle, Mars, Twix, Snickers, Kitkat, Bonbons en noem het maar op. Maar hoe ga je nou om met je verlangen naar chocola?

Hoe komt het nou dat je soms gewoon echt enorm veel zin hebt in chocola terwijl je geen trek hebt? Nou, dat hebben wij al besproken in een ander artikel, die kun je HIER lezen! In dit artikel gaan wij jou gewoon tips geven zodat jij met het verlangen naar chocola om kan gaan en wij geven je natuurlijk ook een aantal handige alternatieve opties!

Let’s do this.

1 Eet gewoon chocola.
Oke, we beginnen makkelijk. Eet gewoon chocola! Simpel toch? Maar nu bedoelen wij niet dat je gelijk een hele reep op moet eten, nee dat is niet de bedoeling want dan kan je behoorlijk je resultaat verpesten. Eet maximaal 2 blokjes chocola, dan kom je ongeveer uit op 150 calorieën. Dat valt best mee en dat kun jij ook makkelijk in je voedingspatroon verwerken. 

Als jij weet dat jij in de avond een heerlijk stukje chocola mag, dan zal jij overdag ook minder moeite hebben om van chocola af te blijven!

2 Vla of kwark met een chocolade topping
Een prima alternatief waarbij je het verlangen naar chocola kunt stillen is bijvoorbeeld een kommetje 0% vet vla met chocoladesmaak van Optimel. Het kan zelfs het verlangen wegnemen. Ben je niet zo gek op vla dan kun je ook kiezen voor een topping zoals hagelslag bij de kwark of 0% vet Griekse yoghurt.

3 Eiwitrepen
Ken je de Smartbars eiwitrepen van Body&Fitshop al? Je hebt ze in allerlei verschillende smaken en zelfs in een crunchy variant. Dit zijn super lekkere eiwitrepen waarbij je gelijk jouw portie eiwitten binnen krijgt. Je kunt de repen vergelijken met een Twix of Mars. De ideale win-win situatie toch, je eet chocola en je krijgt toch de bouwstenen binnen die jouw lichaam nodig heeft om te groeien. 

4 Kauwgom
Ben je gek op kauwgom? Neem dan een suikervrij kauwgompje met een smaakje. Dan heb je toch iets in je mond om op te kauwen en het heeft een smaakje. Helaas geen chocolade smaak, maar toch helpt het om jouw verlangen weg te nemen. 

5 Poets je tanden
Oke, dit is misschien een heel gek alternatief maar het helpt wel. Je tanden poetsen zorgt er namelijk voor dat je een neutrale frisse smaak in je mond krijgt. Dit zorgt ervoor dat jouw zoete trek verdwijnt. Laten we ook eerlijk zijn, een stukje chocola na het poetsen van je tanden is ook niet echt lekker.

6 Fun size verpakkingen
We gaan het nog iets gekker maken. Ben jij een persoon die het gewoon niet bij 1 stukje kan houden en heb je echt heel veel moeite om jezelf te beheersen? Dan kun je er ook voor kiezen om chocola in fun size verpakkingen te halen. 

Een fun size verpakking ken je vast wel, dat is gewoon zo’n grote zak mini snoepgoed met Twix, Mars, Kitkat en dergelijke. Maar let er wel eventjes op dat het maximaal bij 2 stukjes blijft!

Zorg ervoor dat je geen last krijgt van de ‘Ik heb het al verpeste gedachte’. Hoe je dit kunt voorkomen lees je hier. 

7 Smoooothiee time
Je kunt er ook voor kiezen om in je smoothie een eiwit poeder te verwerken met een chocolade smaak. Op die manier krijg je toch nog de essentiële voedingsstoffen binnen zonder een halve reep chocolade naar binnen te werken. Daarnaast verzadigd een smoothie enorm en zit je voor de aankomende paar uur wel vol.

8 Denk eerst aan een volle maag
Deze tip/tactiek is perfect voor iedereen die moeite heeft om te stoppen na het eten van een kleine portie chocolade. Wanneer je besluit om chocolade te eten, zorg er dan voor dat je dit doet nadat je een grote maaltijd hebt genuttigd met veel volume en voedingsstoffen. Denk aan een goed vullende maaltijdsalade die weinig calorieën bevat. Na het eten van zo’n salade zit je vol en ben je fysiek niet in staat om een eetbui te starten. Je maag zit vol met voeding en daardoor ga je niet zo snel snaaien.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk