Verlangen hebben naar chocola!

door Ruggengraat
Verlangen hebben naar chocola!

We hebben allemaal een periode dat we zin hebben in iets lekkers. Zeker tijdens de decembermaand hunker je af en toe naar een lekker stuk chocola. De chocoladeletters- pepernoten en speculaas vliegen je om de oren en zie je dan maar is in te houden. 

De leden van Ruggengraat zijn ook dol op chocola en wij begrijpen wel waarom dit de absolute favoriet is. Een stukje chocola op z’n tijd is gewoon heel erg lekker. Het is alleen knap lastig om het bij één stukje te houden. Maar waar komt het verlangen naar chocola eigenlijk vandaan? Daar gaan wij jullie vandaag iets meer over vertellen. 

Maar wat zegt je lichaam als je chocola wil?
Wanneer iemand een sterke behoefte naar chocola heeft dan kan dit een indicatie zijn van een vitamine en / of mineralentekort. Een tekort van het mineraal magnesium kan ervoor zorgen dat jij een sterke drang naar chocola gaat krijgen. Houd hier dus rekening mee wanneer je naar chocola hunkert. Misschien kun je het verlangen wegnemen door één van de volgende producten te eten:

Magnesium kun je vooral halen uit de volgende producten: noten, zaden, spinazie en andere groente, sojabonen, linzen, makreel, zalm maar ook avocado’s. Daarnaast zit fruit ook boordevol met magnesium. 

Dus eet je portie groente en fruit zodat je daarna heerlijk kunt genieten van een stukje chocola.

Magnesium als mineraal.
Magnesium staat centraal bij verschillende processen in het lichaam en werkt heel goed samen met Calcium. Denk hierbij aan processen zoals het opbouwen van je spieren, botten en ander weefsel in het lichaam. Daarnaast speelt magnesium ook een rol bij het ontspannen van de spieren en houdt het jouw stofwisseling in orde. Magnesium is toch wel aardig belangrijk voor het lichaam.

Wanneer jij spierkrampen ervaart in je nek of kuiten dan kan dit een indicatie zijn van een magnesiumtekort. Maar een magnesiumtekort kun je ook herkennen als je veel pijn hebt tijdens je menstruatie, of als je last hebt van migraine, zenuwachtigheid en koude handen en voeten. 

Deze kwaaltjes wil je natuurlijk niet. Gelukkig hebben wij micronutriënten niet in hele grote hoeveelheden nodig en daarom is het relatief makkelijk om je vitamines en mineralen binnen te krijgen. 

Dan komen we gelijk weer bij het balans verhaal. Haha, ja we blijven er maar op terugkomen want het is ook gewoon onwijs belangrijk. Genieten van een stukje chocola als je er zin in hebt, maar je moet ook denken aan je stukjes fruit,  groente, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid micronutriënten binnenkrijgt!

Oh ja, voordat wij het vergeten! Hier kun je ook nog 8 tips vinden om om te gaan met het verlangen naar chocola! 

Is het vermijden van chocola de oplossing?
Nee, iets vermijden is nooit de oplossing! Het vermijden zorgt er alleen maar voor dat je het op een later moment in nog veel grotere hoeveelheden gaat eten. Dus dit adviseren wij zeker niet. Het belangrijkste is om te leren hoe jij hiermee om kan gaan. 

Laten we nou eerlijk zijn, wanneer jij met een dieet begint en jij gaat bepaalde producten verbieden dan ga je juist een behoefte creëren naar de verboden producten. Zo werkt het menselijk brein nou eenmaal, dit geldt niet alleen voor kinderen maar ook voor jou als volwassene.

Wat is dan wel de oplossing?
Heel simpel. Gewoon lekker genieten van een stukje chocola, maar zorg er wel ten alle tijden voor dat het past binnen jouw voedingsschema. Een klein stukje chocola van 50 gram bevat zo’n 250 kcal. Dat is echt niet heel moeilijk om te verwerken in je voedingspatroon. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk