De 5 grootste fabels over afvallen!

door Ruggengraat
De 5 grootste fabels over afvallen!

Afvallen, vet verliezen, strakker worden of wat meer lijnen zien. Heel veel vrouwen en mannen willen het maar het lukt toch niet iedereen om het gewenste resultaat te behalen. In principe hoeft afvallen niet heel erg moeilijk te zijn, maar het wordt wel verdomde moeilijk als je in de verkeerde opvattingen gelooft. Dit is nergens voor nodig! Zoals jullie weten zijn wij bij Ruggengraat gek op het afkraken van mythes en fabeltjes dus daar gaan we weer.

Vandaag gaan we even een aantal misverstanden over afvallen de wereld uit helpen! 

1: Van koolhydraten word je dik?!
Zodra je begint met afvallen dan schrap je gelijk alle koolhydraten want brood, pasta, aardappelen en ander vormen van koolhydraten maken je dik. Dit is ONZIN, echt waar! Geloof dit alsjeblieft niet. Een teveel aan calorieën maken je dik en niet perse één voedingsstof. Zolang jouw voedingsschema uitgebalanceerd is kun jij prima je koolhydraten eten en afvallen! 

Geloof je ons niet? Lees dan even de ervaringen van onze leden hoe zij afvallen met brood, pasta, patat, chocola en nog veel meer lekkere koolhydraten. Het is echt mogelijk!

2: Minder eten is altijd beter?!
Het klopt dat wanneer je wil afvallen dat je minder moet eten dan dat jouw lichaam nodig heeft. Maar betekent dit dat je gelijk 1000 kcal per dag minder moet eten?! Nee! Dit is echt niet nodig en daarnaast is het ook nog eens onwijs moeilijk om vol te houden. Het is beter om te kijken naar wat je eet en daar de hoeveelheden op af te stemmen. Drastisch minder gaan eten is niet de oplossing en leidt zeker NIET tot een blijvend resultaat.

3: Je mag geen vet eten wanneer je vet wil verliezen?!
Dit is ook een mooie. Het klinkt namelijk best logisch, toch!? Want als je vet eet dan wordt het gelijk opgeslagen als vet. Gelukkig klopt dit niet helemaal, want vetzuren uit voeding worden niet direct opgeslagen als vet. Vetweefsel creëer je doordat je meer calorieën eet dan dat jouw lichaam nodig heeft. Als jij minder eet dan jij nodig hebt, dan kun jij ook gewoon je portie gezonde vetten eten en afvallen. 

4: Als je sport mag je alles eten?!
Na je training mag je jezelf wel belonen, toch? Nee, helaas werkt ook dit niet zo. Wij zijn wel super trots op je wanneer jij je training gedaan hebt, maar dit betekent NIET dat je een pizza kan eten als beloning. Meestal valt het wel mee hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het trainen. Reken jezelf dus niet rijk als je de kcal. meter op jouw cardioapparaat aanhoudt. 

5: Tussendoortjes maken je dik?!
Je mag maar 3 maaltijden op een dag eten, want dan werkt je verbranding het best. Do you believe it? Dit klopt niet! Het gaat altijd om jouw energiebalans en als jij minder eet dan dat jouw lichaam nodig heeft, dan val je af. Dus stel jij hebt 1700 kcal nodig om af te vallen en je verspreid dit over 6 maaltijden dan is dit prima. Maar heb je liever 3 maaltijden dan is dit ook goed. De hoeveelheid maaltijden heeft geen effect op je verbranding en tussendoortjes maken je dus niet dik. Geniet lekker van je plakje ontbijtkoek of stukje fruit!

BONUS: Na 8 uur eten maakt je dik!
Oke, nog eentje dan! Na 8 uur eten maakt je dik. Wij verbazen ons hoeveel mensen dit nog steeds geloven. Dit is NIET waar! Het gaat natuurlijk om je energiebalans gedurende de dag of week en niet alleen om de uurtjes na 8 uur. 
Wil je hier meer over lezen? Klik dan HIER!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk