Volkoren wrap pizza

door Ruggengraat
volkoren wrap pizza

Het liefst eten we iedere week een pizza. Wil je calorieën besparen en toch genieten van een creative avondmaaltijd of lunch? Probeer dan de volkoren wrap pizza. Zoals de naam al doet vermoeden is de pizza gemaakt met volkoren wraps. Je kan de volkoren wrap pizza op allerlei verschillende manieren maken, hieronder vind je wat inspiratie. Met wie ga jij de volkoren wrap pizza proberen?

volkoren wrap pizza

volkoren wrap pizza

Het liefst eten we iedere week een pizza. Wil je calorieën besparen en toch genieten van een creative avondmaaltijd of lunch? Probeer dan de volkoren wrap pizza. Zoals de naam… Recepten Volkoren wrap pizza European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Een volkoren wrap
1 blikje tomatenpuree
1/2 aubergine
1 klein rood uitje
Een handje rucola
3 - 4 el edelgist (ter vervanging van kaas, edelgist wordt ook wel Nutritional yeast genoemd)

In plaats van aubergine kan je natuurlijk van alles proberen. Andere combi's proberen? Kijk naar de opties die onder het recept staan!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aubergine in 12 plakjes van 1/2 - 1 cm dik. Gril deze bij voorkeur onder een grillapparaat, maar anders kan het ook in de oven met een beetje olijfolie over ieder stukje heen en op bakpapier of in de pan. In de oven grill je de aubergine 10 minuten per kant op 180 graden en in de pan bak je de aubergine tot ze een beetje kleur krijgen, ongeveer 2 minuten per kant.
Snij de rode ui in flinterdunne ringen. Besmeer de wraps met de tomatenpuree en laat ongeveer aan de rand 1 cm over, dit is je pizzarand.
Als je aubergines gaar zijn haal je ze uit de oven en leg je ze op de pizza's neer. 5 eromheen en 1 in het midden. Verdeel ook de rode ui over de pizza's. Schuif de pizza's nu ongeveer 3 - 4 minuutjes de oven in.
Als de randen een klein beetje bruin zijn, is de pizza klaar. Hij is nu lekker knapperig. Strooi de edelgist over de pizza heen en verdeel de rucola. Eventueel kan je de pizza's besprenkelen met olijf- of truffelolie, maar dit hoeft niet per se.

Het zijn natuurlijk geen normale pizza's, dus als je zin hebt in een echte vette pizza dan is dit niet wat je zoekt. Maar ter vervanging van brood of wanneer je wraps over hebt dan is deze gezonde pizza echt ontzettend aan te raden! Denk ook aan de volgende combi's:

Tropische pizza
- Ananas blokjes
- Rode paprika reepjes
- Vegan kipstukjes

Capriciosa
- Gebakken plakjes champignons (ongeveer 3 grote champignons per pizza)
- 2 el edelgist

Spicy Italiano
- In plakjes of stukjes gesneden cherry tomaatjes
- Diepvries spinazie blokjes
- Sriracha saus

Dit vind je misschien ook leuk