De beste workout voor sterke buikspieren!

door Ruggengraat
buikspieren

HA, nu hebben we je aandacht! Dat is mooi. Waarschijnlijk ben je op zoek naar het geheim voor een strakke buik of zelfs een sixpack. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Waar andere trainers, coaches of diëtiste(n) het geheim niet verklappen, doen wij dat wel! Ongeachte of je lid bent of niet, wij willen mensen helpen met het behalen van hun doelen. Let’s go!

De beste workout voor sterke buikspieren?
Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, helaas bestaat dit niet! Natuurlijk kun je wel je buikspieren trainen (daar gaan wij zo verder op in), maar de beste workout bestaat niet. 

Je ziet vaak advertenties zoals: ‘6 minutes Abs Workout for fast results’ maar helaas, dit heeft allemaal met marketing te maken! Eigenlijk net zoals de titel van ons artikel, maar dit is puur en alleen om jouw aandacht te trekken zodat je nu kunt lezen wat wél werkt. 

We willen je er echt op wijzen dat er geen magisch pilletje, shake of een workout bestaat voor snel en mooi resultaat.

Maar wat moet je dan doen?
Wil je echt heel graag een strakke buik of zelfs een sixpack en train je jouw buik al regelmatig? Best gek dat het dan maar niet wil lukken om die blokjes zichtbaar te maken, toch? 

Toch is dit de fout die heel veel mensen maken. Trainen is super goed, maar niet de belangrijkste factor! Als je voor die strakke buik of sixpack gaat, dan moet je eerst goed jouw voedingspatroon in kaart brengen, want daar ligt de sleutel tot succes.

Iedereen heeft buikspieren, alleen zijn ze niet bij iedereen even goed zichtbaar. Ieder lichaam kent namelijk een vetpercentage en hoe lager jouw vetpercentage is, hoe beter je de buikspieren zal zien. Meestal zie je bij een man de buikspieren bij een vetpercentage rond de 10% en bij vrouwen rond de 18 à 20%.

Het vetpercentage verlagen doe je puur en alleen door goed bezig te zijn met jouw voedingspatroon. Ieder mens heeft een bepaald aantal calorieën nodig om op gewicht te blijven. Wanneer je weet hoeveel calorieën dit zijn en je gaat daaronder zitten, dan zal je jouw vetpercentage verlagen en zullen de abs sneller zichtbaar zijn. 

Waarom is dit belangrijk?
Wanneer je blijft trainen zal jouw gewicht omlaag gaan, maar dit betekent niet dat je spiermassa verliest. Je zal namelijk vooral vetweefsel verliezen en dat is wat je wil toch? Het gaat er namelijk om dat jouw spiermassa intact blijft en dat het vetpercentage verlaagd wordt. Op die manier komen de buikspieren er zeker aan!

Het stappenplan!
Dus, wat moet je nou doen? Kijk eerst naar jouw lichaam en gewicht. Probeer aan de hand van onderstaande foto realistisch in te schatten hoe hoog jouw vetpercentage is. Op basis van dit gegeven kun je een realistisch doel bepalen, zoals: ‘Oke, om mijn buikspieren zichtbaar te maken heb ik minimaal 3 maanden nodig’. Vervolgens ga je berekenen hoeveel calorieën je nodig hebt om op gewicht te blijven. Als laatste kun je dan een plan opstellen om per week iets minder te eten zodat die buikspieren eindelijk zichtbaar worden. 

En nu zie ik jou al denken, ‘Dan ga ik gelijk 1200 calorieën eten en dan behaal ik super snel mijn doel!’. Doe dit aub NIET! Ga niet eigenwijs doen, want op die manier kun je net een weekje van jouw buikspieren genieten, want daarna zitten de overtollige vetrandjes er zo weer aan. Dit komt doordat je jouw voedingspatroon niet hebt aangepast en daardoor val je weer keihard in je oude en slechte patronen. Geloof ons, dat wil je niet!

Maar moet ik ook blijven trainen?!
Je moet zeker blijven trainen want je wil jouw spiermassa natuurlijk behouden. Spiermassa zorgt ervoor dat je een mooi en strak lichaam hebt, dus blijf vooral trainen zodat alles mooi strak is. 

Conclusie
Het belangrijkste is dus jouw voedingspatroon. Zolang je geen idee hebt hoeveel calorieën je op een dag binnenkrijgt, is het super moeilijk om jouw doel te behalen! We horen heel vaak dat mensen zeggen ‘Ik train al keihard, maar ik zie maar geen resultaat’. Dit komt dus doordat zij geen idee hebben wat en hoeveel zij eten.

Dit vind je misschien ook leuk