Spicy caramel popcorn

door Ruggengraat
Spicy caramel popcorn

Wist je dat popcorn één van de meest verantwoorde snacks is? Tijdens een gezellig avondje bios of Netflix mag een lekkere snack niet ontbreken. Toch wil je ook niet gelijk 900 calorieën (1 zak Doritos chips) kwijt zijn. Met slechts 255 calorieën per portie geniet je van een flinke bak popcorn en ben je ook niet super veel calorieën kwijt.

Met wie ga jij de spicy caramel popcorn proberen?

Tip: Ben jij niet zo’n fan van pittig? Sla dan gerust stap 3 over en maak er een caramel popcorn van.

Spicy caramel popcorn

Spicy caramel popcorn

Wist je dat popcorn één van de meest verantwoorde snacks is? Tijdens een gezellig avondje bios of Netflix mag een lekkere snack niet ontbreken. Toch wil je ook niet gelijk… Recepten Spicy caramel popcorn European Printen
Porties: 1
Voedingswaarden 257 calorieën 11 vetten

INGREDIËNTEN

100 gram popcorn maïskorrels
50 gram boter
60 gram basterdsuiker
1 eetlepel honing (25 gram)
1 eetlepel chili vlokken (10 gram)

Bereidingswijze

Smelt een klontje (10 gram) boter in een ruime pan en en voeg de maiskorrels toe. Schud de pan regelmatig tijdens het poppen zodat de onderste popcorn niet verbrandt. Haal de pan van het vuur zodra je geen mais meer hoort ploffen. Voeg de gepofte maïskorrels in een grote ruime kom.

Plaats de resterende boter (40 gram), basterdsuiker en honing in een steelpan op middelhoog vuur. Kook en roer gedurende 3 tot 4 minuten tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook. Laat het mengsel koken, zonder te roeren, gedurende 5 tot 7 minuten tot het mengsel licht goudbruin is.

Als je niet van pittig houdt, sla deze stap dan over. Roer de chili erdoor. Giet het karamel mengsel over de popcorn, roer met een grote lepel om alle popcorn te coaten. Zet apart om de karamel coating af te laten koelen. Plaats in een ruime kom of verdeel in vier gelijke porties!

Zet je favoriete Netflix serie aan en geniet van jouw heerlijke portie spicy caramel popcorn!

Voedingswaarde voor 1 portie spicy caramel popcorn:
Calorieën: 257 kcal
Koolhydraten: 37,1 gram
Eiwitten: 2,85 gram
Vetten: 11,1 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk