Je hoeft het niet alleen te doen!

door Ruggengraat
je hoeft het niet alleen te doen

Op het internet vind je zoveel informatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat begrijpen we volkomen! Want welk advies past nou bij JOUW specifieke doel en gaat leiden tot succes? De één zegt dat jij heel strikt calorieën moet tellen, de ander adviseert je om op gevoel te eten. ‘Krachttraining is het belangrijkste’ ‘Nee man, cardio is de basis’. Al die verschillende adviezen, daar zouden we ook krankjorum van worden.

Heb je wel eens nagedacht over wat bij jou past en wat je leuk vindt om te doen? Wij gaan jou daarbij helpen want je hoeft het niet alleen te doen! Dat is het mooie van Ruggengraat. Je doet niks alleen, wij staan altijd achter jou en daardoor staan we sterk!

Het programma van Ruggengraat is zo opgebouwd dat je doet wat werkt voor jou en daardoor kan je niet in paniek raken! Daarnaast heb jij de beschikking over een persoonlijke coach die jou helpt om de juiste keuzes te maken.

Voorbeeld:
Jij komt bij een trainer, diëtiste, lifestyle coach of personal trainer om af te vallen. Je krijgt het advies om 1300 calorieën per dag te eten aan de hand van een voorgeschreven dieet. Maar hoe ga je variëren binnen die 1300 calorieën? En is 1300 wel goed voor jouw specifieke doel? Als je hier geen goede begeleiding bij krijgt, is de kans op een ERROR erg groot! Dit geldt trouwens ook voor een trainingsschema waar je geen goede begeleiding bij krijgt.

We staan trouwens helemaaaaaal niet achter die 1300 calorieën! Dit is absurd laag om gelijk mee te beginnen, maar dat terzijde.

Bij Ruggengraat zoomen we in op jou als persoon. Wat is jouw doel, hoe ziet de huidige situatie eruit, wat vind je lekker en wat niet? Als deze informatie in kaart gebracht is dan beginnen we bij het begin!

Stap 1 = het begin
Het is ontzettend belangrijk om te beginnen bij de basis. En de basis is altijd jouw startgewicht. Daarom zeggen we het nog één keer, het is heel erg belangrijk om jouw startpunt in kaart te brengen. Heel veel trainers, diëtisten, coaches enz ‘vergeten’ deze stap terwijl het de eerste stap tot succes is! Het kost even wat tijd om in kaart te brengen hoeveel calorieën jij bijvoorbeeld nodig hebt om op gewicht te blijven, maar hier investeren we graag in zodat je gegarandeerd resultaat gaat behalen.

Week één van het Ruggengraat programma draait om het in kaart brengen van jouw onderhoud. Op die manier willen we jou bewust maken van de lifestyle die je hanteert en hoeveel calorieën je op een dag eet.

Verandering en bewustwording zijn twee processen die ontzettend veel tijd kosten en als je geen aandacht besteed aan het bewust worden van jouw eetgedrag dan zal je nooit verandering zien! Bij Ruggengraat gaan we voor een resultaat dat je kan behouden en onderhouden. Het behaalde resultaat moet permanent zijn!

Na het Ruggengraat programma heb jij NOOIT meer last van het jojo effect.

Oke, we zijn een beetje bewust geworden van de calorieën die wij eten, nu is het tijd om richting resultaat te werken.

Stap 2 = leren variëren
Het leren van variëren is een onderdeel van bewustwording. Bij Ruggengraat word je hierin begeleid door jouw persoonlijke coach en zo leer je de producten die je eet beter kennen. Als je zelf moet gaan uitzoeken of een product wel of niet past binnen jouw schema, dan kan er nog een ERROR ontstaan en dan gaat het fout. Maak je maar geen zorgen, want wij helpen jou hierbij! Samen met jou kijken we naar de producten die je lekker vindt en leren we jou hoe je hiermee om kan gaan.

Stap 3 = balans
Het variëren krijgen je nu ook steeds beter onder de knie. De eerste paar keren heeft jouw coach geholpen en nu durf je het zelf te doen. Je hebt er steeds meer vertrouwen in dat jij goed kan variëren en hierdoor eet je zonder schuldgevoel lekker binnen jouw caloriebehoefte. Het gaat lekker. Je denkt niet meer in hokjes ‘goed’ of ‘slecht’, maar je weet dat alles mag en kan zolang het binnen je calorieën past.

Dit is BALANS!

Je bent je bewust geworden van wat calorieën zijn en wat voor effect ze hebben op jouw resultaat. Daarnaast ben je ook bewust geworden hoeveel calorieën bepaalde producten bevatten en hoe je hiermee om kan gaan binnen jouw plan. Zo weet je nu bijvoorbeeld hoe je een spontaan avondje uitgaan kan implementeren binnen jouw leven. Of een gezellig avondje sushi eten met vrienden en vriendinnen. Of gewoon dat stukje chocolade waar je zin in hebt in de avond!

Je hebt balans!

Stap 4 = resultaat
Beginnen bij het begin, bewustwording, balans, verandering, kcal verlagen of verhogen zijn allemaal stappen die ertoe leiden dat je een blijvend resultaat zal hebben. Dat je na een periode met Ruggengraat niet meer hoeft te zoeken naar een programma voor meer resultaat, maakt Ruggengraat het eindstation. We begeleiden jou, geven jou de kennis en de tools om het resultaat vast te houden en wellicht te perfectioneren.

Even een korte samenvatting:
Samen brengen we in kaart hoe jouw leven er nu uitziet en wat jouw ‘onderhoud’ is.
Daarna begin je met een op maat gemaakt voedings- en trainingsschema die passen bij jou en jouw unieke situatie, dit is de basis voor jouw startpunt!
Geleidelijk verlagen of verhogen we de calorieën voor je doel.
Je leert op de juiste manier variëren en leert wat echt belangrijk is bij variëren.
Je creëert samen met jouw coach een balans die je de rest van je leven meeneemt.
Een blijvend resultaat en fitter leven is het gevolg!

Dit vind je misschien ook leuk