Pindakaas karamel cake

door Ruggengraat
Pindakaas karamel cake

De pindakaas karamel cake gaat ervoor zorgen dat je iedere dag kunt genieten van een heerlijk tussendoortje. Als je gek bent op pindakaas dan MOET je dit recept echt een keer proberen. Nodig al je vrienden en vriendinnen uit en geniet samen van de pindakaas karamel cake.

Uit het recept kun je 18 stukken pindakaas karamel cake halen.

Pindakaas karamel cake
De pindakaas karamel cake gaat ervoor zorgen dat je iedere dag kunt genieten van een heerlijk tussendoortje. Als je gek bent op pindakaas dan MOET je dit recept echt een… Recepten Pindakaas karamel cake European Printen
Porties: 18 stukken
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

200 gram boter ongezouten
200 gram pure chocola
150 gram basterdsuiker
3 eieren
250 gram zelfrijzend bloem
60 gram pindakaas
30 gram Hero Tova Caramel

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180C. Spray en bekleed de bodem en zijkanten van een 19x29 cm lange bakvorm met bakpapier, verleng het papier 2 cm boven de randen van de bakvorm.

Stap 2: Plaats de boter en (170 gram) pure chocola in een pan en kook het geheel totdat het een glad mengsel is.

Stap 3: Mix de suiker, eieren en bloem in een kom totdat het ook een glad mengsel is. Voeg het chocolade mengsel erbij en meng het geheel. Giet nu het beslag in de pan. Laat de pindakaas een klein beetje smelten in de magnetron en giet het vervolgens over het beslag.

Stap 4: Bak de pindakaas karamel cake voor 40 tot 45 minuten totdat de binnenkant niet meer nat is. Dit kun je controleren door een satéprikker in de cake te prikken en als je de prikker eruit haalt moet die redelijk schoon zijn.

Stap 5: Plaats de overgebleven chocola in de magnetron. Wanneer de cake klaar is haal je deze uit de oven en giet je de overgebleven gesmolten chocola over het beslag en hierbij giet je ook de Hero Tova caramel saus over de pindakaas karamel cake.

Zet de pindakaas karamel cake 30 minuten apart om af te koelen voordat je gaat aanvallen 🙂

Notities

Voedingswaarde: Koolhydraten: 25 gram Eiwitten: 4 gram vetten: 15 gram totaal: 251 kcal per stukje pindakaas karamel cake

Dit vind je misschien ook leuk