Begin op tijd met jouw journey!

door Ruggengraat
begin op tijd afvallen

Het is alweer bijna maart, wat vliegt de tijd zeg! Er zijn tal van redenen om te beginnen met het Ruggengraat programma en bijna iedereen heeft daar zijn of haar eigen motivatie voor.

Misschien wil je aankomende zomer wel voor een sixpack gaan? Of misschien ga je dit jaar trouwen? Misschien ben je van plan om een mooie reis te maken? Het zijn allemaal hele mooie redenen waardoor je je aan kunt melden voor het Ruggengraat programma.

Voor sommige mensen is er geen specifieke aanleiding om zo snel mogelijk fit te zijn, die willen iedere maand zo strak en fit mogelijk zijn.  

Alles kan en voor ieder gewenst doel en unieke situatie weten we een op maat gemaakt en gepersonaliseerd plan op te stellen zodat je gegarandeerd jouw doelen gaat behalen. Maar wanneer begin je dan?

‘Ik wacht op het juiste moment!’
We horen heel vaak dat er gewacht wordt op het juiste moment, maar wanneer is dat dan? Geloof ons, het juiste moment bestaat niet! Er zullen zich altijd situaties voordoen waardoor het niet zo gaat zoals je had gehoopt. Het is veel belangrijker om op tijd te beginnen, want hoe eerder je de kennis en tools hebt om jouw specifieke doelen te behalen, hoe beter toch?!

Ga voor jezelf even na wat er allemaal aankomt. Maak een overzicht en zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt waarvoor je het allemaal doet. Alle mooie momenten die eraan komen zullen je uiteindelijk alleen maar helpen om extra gemotiveerd te blijven. Want de hoofdreden zal uiteindelijk zijn dat je lekker in je vel zit, iedere dag weer!

We denken dat de boodschap wel duidelijk is. Begin op tijd en wacht niet op het beste, perfecte of meest ideale moment. Gun jezelf de tijd en op die manier kan je ook makkelijker een stapje terug nemen als het even niet gaat zoals je had gehoopt. Wanneer je tegen jezelf zegt: ‘Ik begin 1 oktober want dan heb ik precies 3 maanden voor de kerst en dat is precies genoeg’, dan wordt het echt een race tegen de klok en kan je jezelf bijna geen slippertje permitteren.

3 stappen vooruit, 1 achteruit

In een ideale wereld zou alles precies zo gaan zoals je dat in gedachten hebt. Helaas leert de ervaring ons dat het niet zo gaat. We kennen niemand die in één lijn, zonder tegenslagen en slechte dagen, direct naar zijn of haar eindresultaat heeft toegewerkt.

Beeld jezelf nou eens in dat je al helemaal fit bent voordat de vakantie begint. Je kan dan makkelijk tegen jezelf zeggen dat je een aantal dagen lekker gaat genieten met familie en daarna de draad weer oppakt. Hoe lekker zou het zijn als je die balans voor jezelf gevonden hebt en dat je je niet druk hoeft te maken over dat je het gaat verpesten.

Moraal van het verhaal

Wacht niet op het perfecte of ‘juiste’ moment, want in 9 van de 10 gevallen heb je langer de tijd nodig dan je denkt. Neem een besluit, wees sterk en start zo snel mogelijk met jouw journey! Stel doelen en werk hier stapsgewijs naar toe. Kijk naar de mooie momenten die eraan komen, dat zal een mooie motivatie zijn!


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk