Lasagne met vegan ricotta en spinazie

door Ruggengraat
Lasagne met vegan ricotta en spinazie

Lasagne is heerlijk en je kan er eindeloos mee variëren. Voordat wij de vegan variant probeerde waren wij dol op de lasagne met spinazie en ricotta. Helaas is ricotta not so vegan, maar daar hebben wij iets op gevonden. Deze variant bevat lekker veel eiwitten doordat het van tofu is gemaakt. 

Wil je graag koolhydraatarm eten? Dan kan je de lasagnebladen ook vervangen voor courgette. Deze schaaf je met een kaasschaaf in plakken en gril je even in een pan of in een grilplaat. 

Lasagne met vegan ricotta en spinazie
Lasagne is heerlijk en je kan er eindeloos mee variëren. Voordat wij de vegan variant probeerde waren wij dol op de lasagne met spinazie en ricotta. Helaas is ricotta not… Recepten Lasagne met vegan ricotta en spinazie European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:

600g gezeefde tomaten

800g spinazie

200 ml Cuisine soja

100g cashewnoten

400g champignons

6 volkoren lasagnebladen (ongeveer 150g)

400g tofu

40g nutritional yeast

2 el citroensap

Zout en peper

100 ml sojamelk

 

Bereidingswijze

How to?

Voorbereiding (doe dit in de ochtend of avond ervoor): Doe de cashewnoten in een kom en vul deze met water. Laat minimaal 4 uur weken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de champignons in plakjes. Verhit ½ eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de champignons tot ze een beetje bruin zijn. Roer zo nu en dan even om.
Als de champignons klaar zijn haal je ze uit de pan en zet je ze apart. Bak nu de spinazie in de pan tot alles geslonken is.
Als de spinazie aan het slinken is haal je de tofu uit de verpakking. Doe de tofu samen met 20g nutritional yeast, het citroensap, ¼ van de geweekte cashewnoten en een 50 ml Cuisine soja in een kom en pureer dit met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Als de spinazie geslonken is en er nog vocht in de pan zit, giet dit dan af. Meng de vegan ricotta (het tofu mengsel) door de spinazie en zet dit apart.

Je gaat nu aan de slag met de tomatensaus. Deze saus is echt ontzettend makkelijk te maken, het enige wat je hoeft te doen is de gezeefde tomaten mengen met 150 ml Cuisine soja. Zet ook dit apart.

Het laatste wat er moet gebeuren voordat je de lasagne in elkaar gaat zetten is natuurlijk het maken van de ‘bechamelsaus’. Dit doe je door de overige cashewnoten te pureren met de sojamelk, 20 gram nutritional yeast en 1 el citroensap. Voeg eventueel zout en peper toe naar smaak (en meer nutritional yeast als je dit lekker vindt).

Nu maak je laagjes, begin met een laagje ricotta-spinazie, daarop leg je een laag lasagnebladen, hier over wat tomatensaus, vervolgens (alle) champignons, dan weer een laag ricotta-spinazie, dan weer de lasagnebladen, de tomatensaus, de ricotta-spinazie en daaroverheen weer lasagnebladen. 

Waarschijnlijk is de ricotta-spinazie nu op, anders kan je nog een laag maken. Giet de rest van de tomatensaus eroverheen en bovenop de tomatensaus verdeel je weer de bechamelsaus. Strooi er nog wat peper overheen en dat is het!

De lasagne mag nu de oven in voor 40 minuten. Check na 40 minuten of hij gaar is door er met een vork in te prikken. Als dit makkelijk gaat zijn de bladen zacht en kan je de lasagne eten.

Enjoy your lasagne met vegan ricotta en spinazie!

 

 

Notities

Lasagne met vegan ricotta en spinazie Bereidingstijd: 30 minuten en 40 minuten in de oven Aantal personen: 4 Macro’s Kcal: 583 Eiwitten: 34g Koolhydraten: 59g Vetten: 25g Vezels: 9g

 

Dit vind je misschien ook leuk