Couscous met gegrilde groente

door Ruggengraat
Couscous met gegrilde groente

Couscous, een gerecht wat je waarschijnlijk niet meer maakt als het de eerste keer niet goed bereid is. Maar hoe maak je de couscous nou extra lekker? Het geheime ingrediënt in dit recept zijn de blanke rozijnen en natuurlijk de kruiden ras en hanout. Misschien heb je hier nog nooit van gehoord, maar het kost je bijna geen moeite om het te halen aangezien het in de meeste supermarkten gewoon verkrijgbaar is voor ongeveer 1 euro. En geloof ons, het is zeker de moeite waard. Ras el hanout is namelijk ook heerlijk over gegrilde groenten of in andere gerechten. 

Couscous met gegrilde groente
Couscous, een gerecht wat je waarschijnlijk niet meer maakt als het de eerste keer niet goed bereid is. Maar hoe maak je de couscous nou extra lekker? Het geheime ingrediënt… Recepten Couscous met gegrilde groente European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:

200g Couscous

50g Blanke rozijnen

Ras el hanout

1 courgette

1 aubergine

1 grote wortel

1 zoete aardappel

300g Falafel

 

Bereidingswijze

How to?

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette en aubergine door de helft en dan in halve plakken van 1 cm dik. De wortel en zoete aardappel snij je ook in halve plakjes, maar deze snijd je iets dunner nog (ongeveer ½ cm dik).
Doe een beetje ras el hanout op de aubergine en de courgette (ongeveer 1 tl, verdeel het goed). Gril de aubergine en de courgette in een grillijzer. Grill ze per sessie ongeveer 5 tot 10 minuten, tot er donkere grilstreepjes zichtbaar zijn op de groenten.
De zoete aardappel en de wortel besprenkel je met 1 tl olie en wat ras el hanout.
Leg de wortelen en de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat de oven in. De zoete aardappel en wortel moeten ongeveer 20 – 25 minuten in de oven, dan zijn ze gaar. Prik met een vork in de groenten om na te gaan of ze gaar zijn.
Kook ondertussen water voor de couscous. Doe de couscous samen met de rozijnen en 1 el ras en hanout in een kom en schenk hier 170 ml water bij. Roer het na 1 minuut goed door. Na twee minuten is de couscous ongeveer gaar, proef even en indien nodig voeg je nog een klein beetje heet water toe. Pas op dat je niet te veel er bij doet, slappe couscous is niet lekker! Je kan de couscous nu even apart zetten, het is niet erg als het in de tussentijd een beetje afkoelt.
Als alle groenten bijna gaar zijn doe je ook de falafel in de oven.
Na 10 minuten haal je de groenten en falafel uit de oven. Mix de groenten met elkaar en schep ze op een bord. Schep de falafel en de couscous met de rozijnen er naast. Serveer het eventueel met wat hummus, erg lekker!

Ps. Op de foto zie je ook spinazie, dit was nog over van de dag ervoor en daarom ook opgediend, maar voor dit gerecht heb je dat eigenlijk niet nodig ;).

 

 

Notities

Couscous met gegrilde groenten Bereidingstijd: 40 minuten Aantal personen: 3 (Maak een portie extra zodat je de dag erna dit gerecht als lunch kan eten, aanrader!).

 

Dit vind je misschien ook leuk