Aubergines à la Ottolenghi

door Ruggengraat
Aubergines à la Ottolenghi

Vroeger vond je ze vast niet zo lekker, maar nu zijn ze zeker weer het proberen waard! We hebben het natuurlijk over aubergines. Met deze groente kan je echt onwijs veel kanten op. Gegrild op een broodje of door de salade, een gevulde aubergine of aubergine uit de oven. Mét een lekker sausje maak je dit recept helemaal af. 

Inspiratie voor dit recept deed Kathinka op via Yotam Ottolenghi. De Israëlische-Britse kok gebruikt vaak groente en heeft daarom ook veel vegetarische recepten. Vegetarisch, ja. Niet per se veganistisch, maar gelukkig zijn veel gerechten makkelijk te veganizen en dat is precies wat Kathinka bij deze aubergines gedaan heeft. De aubergines uit de oven zijn een prima voorgerecht maar ook lekker als bijgerecht. Geniet ervan!

Aubergines à la Ottolenghi
Vroeger vond je ze vast niet zo lekker, maar nu zijn ze zeker weer het proberen waard! We hebben het natuurlijk over aubergines. Met deze groente kan je echt onwijs… Recepten Aubergines à la Ottolenghi European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:

Voor de saus:

150 ml soja yoghurt mild & creamy naturel

2 teentjes knoflook

½ tl kurkuma

1 el citroensap (vers of uit een flesje)

Zout en peper

 En verder:

3 aubergines

Een handje granaatappelpitjes

3 el Olijfolie 

Basilicum om te garneren (optioneel)

 

Bereidingswijze

How to?

  1. Maak de saus het liefst een dag van tevoren, of in de ochtend. Dan kunnen de smaken lekker in de yoghurt trekken. Geen tijd hiervoor? Je kan het alsnog gewoon maken, want het is nog steeds lekker!
  2. Doe de soja yoghurt in een schaaltje. Pers de knoflook uit en meng dit samen met de citroensap en de kurkuma door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft. Besprenkel de helften met de olie en bestrooi ze met peper en eventueel zout.
  5. Rooster ze in ongeveer 40 – 50 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en zacht aanvoelen en je de aubergine makkelijk in kunt drukken met je vinger. Laat de aubergines afkoelen.
  6. Leg de aubergines op een bord, schaal of plank en verdeel de yoghurt er overheen.
  7. Versier de aubergines met de granaatappelpitjes en de basilicum. 

Eet smakelijk!

 

Notities

Aubergines à la ottolenghi Bereidingstijd: 50 minuten (waarvan 40 minuten oventijd) Hoeveelheid: 6 porties Macro's per portie: Calorieën: 89 Eiwit: 2,4g Koolhydraten: 4,1 Vetten: 6,2 Vezels: 3,4

Dit vind je misschien ook leuk