Appelkruimeltaart

door Ruggengraat
appelkruimeltaart

De appelkruimeltaart, een leuke en vooral heerlijke variatie op de gewone appeltaart. Herken je dat gevoel, dat wanneer je iets ruikt het je helemaal terugbrengt naar een bepaalde gebeurtenis uit het verleden. Als je deze appelkruimeltaart maakt, ruikt je hele huis naar de herfst! Ons doet het heel erg denken aan vroeger.

De appelkruimeltaart is gemaakt van zoete appels met kaneel onder een lekker krokant kruimellaagje. Meer hoeven we er vast niet over te vertellen. Met wie ga jij dit heel snel proberen?!

TIP: Zorg ervoor dat je de aankomende dagen genoeg visite uitnodigt, want het is niet de bedoeling dat je de appelkruimeltaart helemaal zelf opeet ūüėČ

appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

De appelkruimeltaart, een leuke en vooral heerlijke variatie op de gewone appeltaart. Herken je dat gevoel, dat wanneer je iets ruikt het je helemaal terugbrengt naar een bepaalde gebeurtenis uit… Recepten Appelkruimeltaart European Printen
Voedingswaarden 177 calorie√ęn 20 grams vetten

INGREDI√čNTEN

160 gr tarwebloem
5 el honing (45 gram)
40 ml gesmolten kokosolie
1 ei
3 appels
1 el kaneel
40 gr amandelmeel
2 el ongesmolten kokosolie (15 gram)
Springvorm met bakpapier (19 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe 120 gram tarwebloem, 3 el honing, gesmolten kokosolie en het ei in een kom en meng totdat je deeg krijgt.
Druk het deeg in de springvorm met bakpapier, zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Doe de appels in een schaaltje en meng hier de kaneel door.
Haal de bodem uit de oven en verdeel de stukjes appel over de bodem.
Doe de amandelmeel, 40 gram tarwebloem, ongesmolten kokosolie en 2 el honing in een apart schaaltje en meng totdat er brokjes deeg ontstaan.
Verdeel de brokjes deeg over de appelstukjes en bak de taart nog eens 20-30 minuten.
Geniet van jouw zelfgemaakte appelkruimeltaart.

Voedingswaarde:
Calorie√ęn: 177 kcal
Koolhydraten: 20 gram
Vetten: 9 gram
Eiwitten: 4 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk