13 stappen om een festival te overleven.

door Ruggengraat
festival

Koningsdag, Bevrijdingsfestivals, Open Air, Mysteryland, Lowlands en Pinkpop, allemaal toffe festivals die bij veel van jullie op de planning staan. Het mooie weer trekt ook aan dus je kunt wel zeggen dat het festivalseizoen officieel begonnen is!

Binnenkort staat er ook voor jou een festival op de planning en dan wil je gewoon zorgeloos kunnen genieten van je drankjes, hapjes, gezelligheid en nog meer gezelligheid. Maar je bent ook bezig om zo fit en strak mogelijk die zomer in te gaan. Wat moet je nou doen?

Ruggengraat is meer dan een online personal trainer en voedingscoach! Daarom leggen wij jullie in 13 korte stappen uit hoe jij lekker kunt genieten en niet jouw progressie in de weg zit op zo’n heerlijke dag:)

Stap 1: Wakker worden
Zorg ervoor dat je relaxt wakker wordt. Slaap lekker uit, neem op je gemakkie een bakje koffie, ga lekker douchen en denk daarna pas na over wat je gaat eten.

Stap 2: Ontbijt / je eerste maaltijd
Je bent lekker fris en fruitig uit de douche gestapt en nu wil je even goed ontbijten, want je weet dat je vandaag zo’n 40.000 stappen gaat zetten en lekker gaat dansen. Hiervoor heb je energie nodig, dus jouw eerste maaltijd is heel belangrijk. Neem daarom een eiwitrijke maaltijd met koolhydraten. Denk aan 2 volkoren boterhammen met een omelet. Of heb je liever iets anders? Neem dan wat magere kwark met een stukje fruit en wat cruesli. De koolhydraten zorgen voor de energie en de eiwitten geven een verzadigd gevoel.

Stap 3: Outfit
Trek een super toffe outfit aan waarbij jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Hey, Ruggengraat is veel meer dan alleen een voedingscoach! Be awesome today!

Stap 4: Snacks
Je ziet er goed uit en je hebt er super veel zin in, NICE! Je bent onderweg naar het festival en je eerste DVO’tje (drankje voor onderweg) zit er al in. Voordat je naar binnen gaat is het verstandig om nog even snel een eiwitreep of havermout reep naar binnen te werken. Je bent weer goed verzadigd en het voorkomt dat je direct naar de frietkraam toe rent.

Stap 5: Dans
Doe een dansje & have fun. Dit is de mooiste vorm van cardio toch?!

Stap 6: Drankjes
Bij een dansje en een festival hoort natuurlijk ook een drankje! Heel erg simpel, we hebben het al zo vaak gezegd: alcohol bevat ook calorieën. Even een reminder:

1 biertje bevat zo’n 140 kcal
1 wijntje bevat zo’n 180 kcal
1 vodka met spa rood of cola zero bevat zo’n 55 kcal <<<<<<

We adviseren daarom ook om voor de vodka met spa rood of cola zero te gaan. Het is misschien iets duurder, maar je bent ook eerder aangeschoten en je hebt er veel minder van nodig. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.

Stap 7: Selfie
Maak een selfie en stuur deze naar jouw Ruggengraat coach. We vinden het belangrijk dat jullie genieten en dat willen we graag zien! Als jullie genieten, dan doen wij dat ook 🙂

Stap 8: Stap 5
Herhaal consistent stap nummer 5!

Stap 9: Pizza, hamburgers en frietjes
Je hebt vandaag alleen nog maar je ontbijt, een eiwitreep en heel wat drankjes op. Niet gek dat je trek begint te krijgen. Je bent op een festival en daar hoort festival-eten bij. Geniet gewoon lekker van een hamburger met frietjes of een lekkere pizza punt! Je hebt vandaag weinig calorieën gegeten dus het kan gewoon.

Stap 10: Balans
We weten dat dit toch bijna niet gedaan wordt, maar denk ook een beetje aan de vochtbalans. Probeer tussen de drankjes door ook wat water te drinken. Dit houd je ook een beetje nuchter voor de afterparty en voorkomt een gigantische kater de volgende dag.

Stap 11: The AfterParty
Ken je dat? Jullie hebben een heerlijk feestje gehad en op de terugweg komen jullie altijd langs die grote gele M. Wat doe je?

Optie A: niet doen
Optie B: wel doen

Waar kies jij voor?

Stap 12: Het is niet erg
Okeeee, je hebt misschien ook even iets lekkers bij de McDonalds gegeten maar dat is niet erg. De hele week zat je netjes in een negatieve energiebalans en vandaag zit je misschien net iets boven je onderhoud. Dat is niet erg!

Stap 13: The Day After

Stap 13 is misschien wel de belangrijkste stap van allemaal! De volgende dag pak je het gewoon weer op en ga je knallen voor jouw doelen! Niet te lang in de feestsfeer blijven hangen, maar gelijk de draad weer oppakken. Zo kun je lekker genieten en verlies je jouw doelen niet uit het oog!

Geniet lekker op jullie feestjes en we zien de foto’s wel verschijnen 🙂

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk