Weg met die zwembandjes… Dit is dé manier!

door Ruggengraat
zwembandjes kwijtraken

De sportscholen draaien nog op volle toeren want iedereen wil natuurlijk aan zijn of haar summer body werken. Heel goed dat je hebt besloten om aankomende zomer zo fit en strak mogelijk te beleven, maar hoe kun je nou het beste de zwembandjes kwijtraken?

Met super veel motivatie heb je een sportschool abonnement afgesloten en je begint met trainen. Maar waar beginnen we eigenlijk? Een half uur op de crosstrainer lijkt het meest voor de hand liggend, maar is dit wel effectief? Of zijn er effectievere manieren waardoor je sneller jouw resultaat gaat behalen.

Van maandag tot en met vrijdag heb je super goed je best gedaan in de sportschool. Wanneer het weekend is aangebroken wil je jezelf belonen met iets lekkers. Iets lekkers leidt uiteindelijk tot een hoop lekkers waardoor de welbekende ‘ik heb het al verpest’ gedachte naar boven komt. Heel erg zonde, want dit is nergens voor nodig.

Oké, wij gaan je even een blueprint geven over hoe je eindelijk die vervelende zwembandjes kan kwijt raken. Het is tijd voor jouw summer body!

TRAINEN is NIET het belangrijkste!

Dit komt nog steeds zo vaak voor. De meeste mensen die graag een paar kilo’s willen afvallen beginnen bij het sporten, want dat klinkt logisch toch?!

Door te sporten val je af, dat is toch zo?… Nee, nee, nee en nog eens NEE!

Sporten is super goed en het helpt zeker wanneer je wil afvallen, maar het is slechts een ondersteunende factor. Als je een keer niet kan sporten is dat helemaal geen ramp en zeker geen reden om te denken dat je slecht bezig bent en alles al verpest is.

Als je een keertje niet gaat trainen is dat niet erg. -> Je gaat nog steeds een super mooi resultaat behalen.

Oneindig veel cardio + 100 buikspieroefeningen -> Ook niet nodig! Focus je op een effectief (kracht)trainingsschema.

Het geheime pilletje bestaat niet!

Ben je op zoek naar een quick fix of ben je op zoek naar een pilletje dat ervoor gaat zorgen dat jij je zwembandjes gaat kwijtraken, stop dan nu met zoeken! Het bestaat namelijk niet!

We begrijpen heel goed dat je wil lezen dat het wel bestaat, maar we zijn gewoon eerlijk

Er is geen quick fix of een fatburner die ervoor zorgt dat de zwembandjes binnen een paar weken verdwenen zijn.

Jouw lichaam en gewicht hebben een bepaalde hoeveelheid energie (in de vorm van calorieën) nodig om op gewicht te blijven. Geen pil of ander wondermiddel gaat ervoor zorgen dat jouw energie inname gaat veranderen, dat doet jouw voedingspatroon namelijk!

Jouw voedingspatroon is voor 95% verantwoordelijk voor het resultaat!

Nu we weten dat trainen niet het belangrijkste is en dat er geen magisch pilletje bestaat kunnen we ons eindelijk focussen op hetgeen wat er WEL voor gaat zorgen dat jij je resultaat behaald.

Jouw voedingspatroon!

Zodra leden bij Ruggengraat beginnen dan krijgen zij in de eerste fase een voedingsschema waarbij de focus ligt op bewustwording. Heel veel leden staan versteld van hoeveel zij mogen eten. De coaches vragen dan ook vaak: “Maar hey, ben jij je wel een beetje bewust van het feit dat je al die tijd hiervoor onbewust veel meer calorieën binnen kreeg?” Dat is een gigantische eye opener.

Dat je gewicht toeneemt of dat je zwembandjes steeds groter worden dat gebeurt niet zomaar. Dat komt puur doordat je gewoon teveel calorieën eet en drinkt. Maar het valt je natuurlijk niet op omdat 1 reep chocola helemaal niet verzadigd. Het vult niet, je kan er bij wijze van spreken nog 2 op. Maar dan zit je wel op 1500 kcal. En juist daar gaat het fout.

Wat nu te doen?

Heel erg simpel, schrijf je zelf in voor het Ruggengraat programma en wij doen de rest!

Haha, nee zonder grappen en grollen, breng eerst je doel in kaart. Wat wil je graag bereiken en in wat voor periode wil je dit graag bereiken? Is dit realistisch? Vervolgens ga je gewoon aan de slag. Breng je voedingspatroon in kaart en wees ook eerlijk naar jezelf wat je valkuilen zijn. Pak de valkuilen stapsgewijs aan en begin niet gelijk met alles te schrappen uit jouw voedingspatroon.

Wees erop voorbereid dat je ook een slippertje gaat maken. Niemand is perfect en iedereen eet wel eens iets te veel of drinkt een wijntje of biertje. Dit is helemaal niet erg. 1 dag kan jouw resultaat niet verpesten dus pak het daarna gelijk weer op.

You can do this!

Dit vind je misschien ook leuk