Weg met die kipfilet armpjes!

door Ruggengraat
Weg met die kipfilet armpjes!

Weet je wat nou minder leuk is? Die zwabberende kipfilet armpjes. Onze excuses dat wij het zo verwoorden, maar je bent bij Ruggengraat aan het goede adres. Wij laten jullie zien hoe je zo snel mogelijk van die kipfilet armpjes af bent.

Wat moet jij doen voor die strakke armpjes?
De welbekende kipfilet armpjes zijn een teken dat jouw vetpercentage te hoog is. Om van het overtollige vet af te komen moet je jouw vetpercentage verlagen. Maar hoe doe je dat nou? Theoretisch gezien is het heel erg simpel, maar toch weten wij dat het in de praktijk wel even anders is. 

Jouw lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om op gewicht te blijven. Met die hoeveelheid calorieën val je dus niet af en kom je ook niet aan. Zodra jij minder calorieën binnenkrijgt dan dat jouw lichaam nodig heeft, dan val je af en zal het vetpercentage ook minder worden. 

Plaatselijk vet verbranden bestaat niet!
Even een extra toelichting. Er zullen mensen zijn die denken, ‘’Ach, als dat vet op mijn armen eraf is dan vind ik het wel prima’’. Helaas is het niet mogelijk om alleen daar vet te verliezen en kan jij dus niet kiezen waar jij als eerste vet wil verliezen. Hoe dat werkt kun je HIER lezen. Hetzelfde geldt voor de buik. Als jij daar zo snel mogelijk vet wil verliezen heeft het geen zin om als een bezetene buikspieroefeningen te doen. 

Spiermassa is key!
Jouw vetpercentage verminderen is de basis. Zoals jij nu weet moet je minder calorieën eten dan dat jouw lichaam nodig heeft. Maar dit is nog geen garantie om helemaal van die kipfilet armpjes af te komen.

Trainen en dan met name krachttraining is een goede ondersteunende factor! Krachttraining zorgt voor de juiste shape. Hoe meer spiermassa jij hebt, hoe strakker het eruit ziet. Zolang jij geen spiermassa hebt, dan zal je lichaam toch wat zacht aanvoelen en zal je niet het gewenste resultaat zien.

Maar dames, wees alsjeblieft niet bang dat je gelijk verandert in een bodybuilder, want dit gebeurt niet zo snel!

Oefeningen
Oke, de basis is gelegd en we weten nu wat er moet gebeuren. Om effectief te trainen moet je wel weten wat je doet! Want ja, voor strakkere armen hoef je geen kuiten te trainen. Dit is natuurlijk een flauw voorbeeld, maar het is belangrijk dat je weet dat je met bepaalde oefeningen zones kan aanpakken en op die manier doelgericht die kipfilet armpjes eraf traint. Hoe beginnen we dan?

In eerste instantie zijn de hoofd oefeningen zoals squat, deadlift, bent over row en shoulder press enorm belangrijk. Maar de specifieke isolatie oefeningen voor de kipfilet armpjes zijn oefeningen die gericht zijn op de biceps en triceps. Voor de biceps moet je denken aan de Bicep dumbbell curl en voor de triceps de tricep pushdown met het touwtje!

Even een korte samenvatting:
Er komen weer fantastische dagen aan waar jij zo fit mogelijk voor de dag wil komen of misschien wil je gewoon elke dag strak in je vel zitten. Dit zijn super mooie doelen en hier moet je ook gewoon voor gaan! Begin met jouw voedingspatroon en ga onder jouw behoefte zitten. Probeer daarnaast het sporten op te pakken en leg de focus op de hoofd oefeningen en sluit je training af met specifieke isolatie oefeningen voor de kipfilet armpjes. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk