Waarom de 7 minuten workout op Facebook onzin is!

door Ruggengraat
Waarom de 7 minuten workout op Facebook onzin is!

Facebook, Instagram en fitness magazines staan er vol mee. Met behulp van de 7 minuten workout heb jij binnen 30 dagen een strakke sixpack. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar krijg je er ook echt een strakke en platte buik van?

Een aantal andere veel voorkomende trucjes luiden als volgt:  de 2 minute abs workout, strak lijf in 20 uur, 17 day abs etc.

Het Mens Health magazine is een held in dit soort termen en workouts, maar dit is natuurlijk een heel mooi marketingtrucje om het magazine te kopen of om op een artikel te klikken online. 

Of de 7 minuten workout ook echt werkt? Daar kom je snel genoeg achter als je het probeert. 

Wij hebben niks tegen de Mens Health en lezen geregeld hun artikelen, maar wij merken dat leden zich heel erg vast kunnen houden aan die marketing gerelateerde koppen. Wanneer zij niet het gewenste resultaat behalen zijn ze teleurgesteld en dat is zo zonde. 

De volgende mythes / fabels hebben wij ook al op een fijne manier uitgelegd waarom het niet klopt.

De 7 Minuten Workout.
Oke, laten we even de 7 minuten workout onder de loep nemen. In principe is het een workout die jij meestal gewoon thuis kan doen zonder gewichten. Het is vrijwel altijd een workout in circuitvorm, dus jij moet 7 a 8 oefeningen achter elkaar doen zonder te rusten. Daarna heb je misschien 1 a 2 minuten rust waarbij jij vervolgens weer het circuit moet uitvoeren.

In principe is het een super goede workout om je hartslag omhoog te krikken zodat je goed flink wat calorieën verbrandt. Het mooie ervan is dat jij ook nog eens binnen 7 minuten klaar bent. Dus als je het druk hebt dan zou dit een top workout zijn voor jou.

Maarrrrrrrr….

Een strakke platte buik krijgen?
Laten we gelijk duidelijk zijn, met alleen een workout krijg jij GEEN strakke buik! Jouw abs worden niet zichtbaar door een 7 minuten workout. Zeker niet!

Dat zou dan betekenen dat 90% van de mensen een sixpack zou hebben. Even 7 minuten een workout eruit knallen en dat een paar weken volhouden en je hebt abs. 

Helaas werkt het niet zo. Een workout doen is prima maar om een strakke buik te krijgen is veel meer nodig dan alleen een goed geslaagde training. 

Voeding is leidend voor een strakke buik!
Als het gaat om jouw sportieve en lichamelijke doelen dan staat voeding centraal. Wij kunnen er helaas niks anders van maken. 

Dus als jij de 7 minuten workout doet maar je eet nog steeds elke dag 3000 calorieën terwijl je er maar 2000 nodig hebt, dan zal je juist het tegenovergestelde bereiken van een strakke buik.

Dus voordat je aan de gang gaat met trainen is het belangrijk om eerst even goed naar je voedingspatroon te kijken. Maak voor jezelf duidelijk hoeveel calorieën je nodig hebt om op gewicht te blijven en dan kan je ook gemakkelijk met behulp van de Ruggengraat Methode (Het E-book) uitrekenen hoeveel kcal jij nodig hebt om een strakke buik te krijgen.

Wij merken het nog steeds super vaak dat leden denken dat het trainen leidend is voor resultaat, maar dit is niet het geval. In principe hoef jij niet eens te trainen om een strakke buik te krijgen. Trainen is altijd een ondersteuning voor jouw doel en helpt enorm, maar is niet altijd noodzakelijk! 

Natuurlijk begrijpen wij die titels en koppen ergens wel. Het komt namelijk niet echt overtuigend over als er staat: “Doe de 7 minuten workout voor een strakke buik, maar dit werkt alleen als jouw voedingspatroon goed is”.

Conclusie
Het belangrijkste is dus jouw voedingspatroon. Zolang je geen idee hebt hoeveel calorieën jij op een dag binnenkrijgt, is het super moeilijk om jouw doel te behalen! Wij horen heel vaak dat mensen zeggen ‘Ik train al keihard, maar ik zie maar geen resultaat’. Dit komt dus doordat zij geen idee hebben wat en hoeveel zij eten. 

Wil jij wat meer informatie over jouw specifieke doel of wil jij weten hoe je er nu voor staat? Twijfel dan niet en stuur een berichtje naar 06 57 12 72 31. De hoofdcoaches helpen jou graag op weg!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk