Tips om 10.000 stappen te zetten

door Ruggengraat
Tips om 10.000 stappen te zetten

Je hebt het vast wel eens ergens in een fit blog gelezen: ‘Je moet 10.000 stappen per dag zetten voor een gezonde en actieve levensstijl’. 10.000 stappen, jeetje, wij moeten eerlijk bekennen dat dit best wel pittig kan zijn. Een gemiddeld mens komt aan de 4000 a 5000 stappen per dag. Natuurlijk hebben wij te maken met verschillende niveaus, want iemand met een kantoorbaan zet gemiddeld veel minder stappen dan iemand in de horeca of zorg. 

Wij willen je graag een aantal tips meegeven zodat jij toch door simpele en praktische oplossingen richting de 10.000 stappen per dag gaat. Probeer dit wel goed op te bouwen! Ga niet gelijk vanaf dag 1 10.000 stappen zetten, maar kijk eerst op welk niveau je nu zit en bouw het vanuit daar rustig op. 

Waar komt de 10.000 regel vandaan:
Meneer Yoshiro Hatano vond het heel interessant om een onderzoek te doen naar de gezondheid van de mensen in verhouding met hoe actief zij zijn. Hij kwam tot de conclusie dat mensen die voldoende bewegen een betere gezondheid hebben. Natuurlijk is voldoende bewegen niet dé reden van gezondheid, want als jij iedere dag 10.000 stappen zet maar jezelf ook iedere dag volstopt bij de McDonalds dan begrijp je dat je niet heel gezond bezig bent!

Oke, maar nu dan de tips voor de 10.000 stappen per dag!
Tip 1) Tracken
Op elke smartphone heb je tegenwoordig een ingebouwde stappenteller. Je kan hier ook altijd een app voor downloaden. Houd even een paar dagen bij hoeveel stappen je ongeveer zet. Dit is heel erg belangrijk, want dit is namelijk jouw startpunt. 

Tip 2) Bouw het op
Yes, we know! Je wil natuurlijk heel graag direct 10.000 stappen per dag zetten, maar stel nou dat je gemiddeld 2500 stappen per dag zet, dan mis je er nog 7500. 7500 stappen staat ongeveer gelijk aan 1,5 uur wandelen dus dit is nogal wat. Neem niet te veel hooi op je vork en bouw het rustig op!

Tip 3) De trap is je BFF
Zit je op je werk, op school of ben je aan het shoppen? Neem dan altijd de trap! Niet vals spelen en stiekem de roltrap pakken, maar gewoon lekker de beentjes aan het werk zetten. Op die manier zet je toch weer extra stappen!

Tip 4) Wandelen
Wanneer je een kantoorbaan hebt of op school zit kun je in jouw pauze een stukje gaan wandelen. Even je hoofd leeg maken en een frisse neus halen! De frisse lucht zal je goed doen en je zet toch weer wat extra stappen. Op die manier kun je er weer even tegenaan!

Dit kun je trouwens ook goed in de avond doen! Even een lekker stukje wandelen met een vriend of vriendin na het eten zorgt ervoor dat je even je verstand op 0 kan zetten en het eten even kan laten zakken. 

Tip 5) Parkeer je auto verder
Als je ergens met de auto naartoe gaat, parkeer de auto dan lekker ver weg. Parkeer de auto bijvoorbeeld aan het einde van de parkeerplaats zodat je toch nog wat extra stappen moet zetten. Doe dit uiteraard niet wanneer je haast hebt, want anders kom je te laat ;p

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk