Geen tijd?!

door Ruggengraat
Geen tijd?!

Hebben we echt geen tijd of houden we onszelf voor de gek?

‘’Sorry, maar ik had echt geen tijd om….’’ Je hebt het vast wel eens gehoord of zelf gezegd.

We merken vaak dat mensen het excuus gebruiken dat zij het te druk hebben. In 9 van de 10 gevallen is dit niet het geval, maar kiezen we voor de gemakkelijke weg. Het is zo simpel om te zeggen, ‘’Nee ik kan niet, heb het al te druk en daardoor geen tijd’’. 

Hoe komt het toch dat we zo vaak voor de makkelijke weg kiezen en de tijd de schuld geven? Aan de hand van dit stuk willen we jullie een spiegel voorhouden! De volgende twee scenario’s zal je vast wel eens gezien of gehoord hebben.

Het is dinsdagochtend, je staat op maar hebt wat opstart probleempjes. Je moet snel douchen en jezelf klaarmaken om op tijd te komen. In alle drukte vergeet je te eten en eten mee te nemen.

Je komt aan op het station en je maag begint te knorren. ‘’Aha, een AH to go’’. Je besluit daar twee chocolade croissantjes te pakken, want je moet weer snel door. 

STOP!!!!! Omdat je geen tijd hebt, betekent het NIET dat je ongezonde keuzes mag maken! Bij de Ah to go heb je tegenwoordig 3924291 keuzes uit gezonde en verantwoorde producten. In dit geval is het dus onzin om de tijd de schuld te geven.

De tijd is niet verantwoordelijk voor jouw keuzes, dat ben je nog altijd zelf. 

Het volgende scenario is ook wel een mooie:

Coach: Heyyyy, hoe ging het vandaag met je voedingsschema? Verliep het volgens plan of ging het toch even anders?

Lid: Hey Ash, nou ik was zo onwijs druk vandaag op werk dus ik had niet echt de tijd om na te denken over mijn voeding. Ik heb gewoon even snel wat dingetjes gepakt, maar ben bang dat ik te veel gegeten heb. 

Coach: Oh shit, wat heb je dan gepakt?

Lid: Ik heb gewoon snel wat uit de kantine bij ons gepakt, maar ben bang dat het meer is dan in het schema staat. 

HOOOOOOH STOP! Hier komen weer tientallen vragen naar boven, maar we gaan dit kleine stukje even analyseren. Je loopt naar de kantine (kost tijd), je kijkt wat er allemaal ligt (kost tijd), je ziet appels en bananen liggen, maar ook kroketten, tosti’s ed. Je begint te twijfelen (kost tijd). Je kiest voor het ongezonde omdat je toch al ‘verkeerd’ bezig bent geweest. Je loopt naar de rij (kost tijd) en gaat afrekenen (kost tijd). 

Waarom wordt het excuus ‘tijd’ hier gebruikt, terwijl je eigenlijk gewoon geen zin hebt om na te denken. 

Als het over eten gaat, dan sta je elke dag op een kruispunt. Je hebt dan de keuze om bewuste keuzes of onbewuste keuzes te maken. Welke keuze je ook maakt, het kost tijd. Wanneer je voor bewuste keuzes gaat, dan kan het zo zijn dat je hier wat dingen voor moet doen. Je maaltijden alvast maken bijvoorbeeld. Plan dit goed in en je hebt veel meer rust tussen de oren. 

Je hebt dus eigenlijk twee keuzes:

1) Je maakt een bewuste keuze voor resultaat of voor balans zodat je het resultaat behaald?

of 

2) Je kiest ervoor om een onbewuste keuze te maken waarbij je het resultaat belemmerd en eigenlijk langzaam het gewicht ziet toenemen!

Laat ons je motiveren!
Geen tijd, geen zin, dat hoeft allemaal niet! Afvallen/resultaat behalen is niet alleen gezond eten of heel weinig eten. Er zit zoveel meer achter en dat willen we jou leren. Afvallen hoeft geen straf te zijn! EN natuurlijk kun je lekkere dingen blijven eten. Je bent al die tijd voor de gek gehouden door stomme diëtisten die kozen voor de makkelijke weg om jou te helpen met een standaard voedingsschema die van het internet is geplukt!

We nemen de tijd voor jou!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk