Soorten fruit en de calorieën

door Ruggengraat
Soorten fruit en de calorieën

Fruit een dikmaker? Waar gaat het heen met deze wereld? Bij koek, snoep en chocola kunnen wij nog wel een begrijpen waar deze gedachte vandaan komt, maar bij fuit.. Het moet niet gekker worden! Fruit was voorheen het boegbeeld van een gezond product, maar nu wordt het door sommige fitness- of voedingsgoeroes bestempeld als een dikmaker.

Hoe komt dit nou?
Zoals je wellicht al weet kan je één product nooit de schuld geven van het feit dat je aankomt. Of het nou brood, pasta, koek, pindakaas, kwark, avocado of fruit is, geen van deze producten is een dikmaker. Een teveel van deze producten gaat ervoor zorgen dat je aankomt. Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid calorieën die jij op een dag binnenkrijgt. 

Fruit is juist geniaal!
Wij zijn gek op fruit en daar hebben wij zo onze redenen voor. Het is super lekker, zoet, vult enorm en qua calorieën valt het heel erg mee! Moet je nagaan, een banaan bevat de meeste calorieën, Een watermeloen bevat maar 37 kcal per 100 gram. Weet je wat dat betekent? Als je 150 kcal als avondsnack mag dan mag je gewoon 400 gram watermeloen eten, dat is bijna een halve kg! Wij kunnen je garanderen dat je na 400 gram watermeloen flink verzadigd bent!

Even een klein overzicht:

Per stuk:
Banaan 124 kcal
Appel 120 kcal
Peer 98 kcal
Sinaasappel 86 kcal
Grapefruit 82 kcal
Nectarine 67 kcal
Kiwi 46 kcal

Per 100 gram:
Blauwe bessen 75 kcal
Frambozen 68 kcal
Kersen 64 kcal
Ananas 60 kcal
Druiven 54 kcal
Meloen 48 kcal
Watermeloen 37 kcal
Aardbeien 36 kcal

Denk aan het volgende, je kan lekker variëren:
1 banaan staat gelijk aan 400 gram watermeloen 
1 banaan staat gelijk aan 1 appel
1 appel staat gelijk aan 3 kiwi’s
3 kiwi’s staan gelijk aan 200 gram ananas
200 gram ananas staat gelijk aan 250 gram meloen

Zoals je ziet kan je simpelweg alle soorten fruit met elkaar variëren, alleen soms moet je even berekenen hoeveel je van een bepaalde soort fruit mag eten.

Volume, volume, volume!!
Volume is BAAS! Nogmaals 400 gram watermeloen is een bak vol en staat gelijk aan een gigantisch volume. In een gebalanceerd voedingspatroon moet je ook voor producten kiezen die hoog in volume zijn zodat je er voor zorgt dat je goed verzadigd bent. Dit helpt enorm om het hongergevoel tegen te gaan.

Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van een goed en uitgebalanceerd voedingsschema voor jouw specifieke doel? Stuur een appje naar 06 – 57 12 72 31 en wij helpen je graag op weg!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk