Met het gezin mee eten, kan dat wel?

door Ruggengraat
Met het gezin mee eten, kan dat wel?

We krijgen nog steeds heel vaak de vraag: “Maar als ik begin met het Ruggengraat programma dan zou ik wel graag willen mee-eten met mijn familie/gezin, kan dat gewoon?” We antwoorden eigenlijk altijd met:  “Ja, natuurlijk!” Want waarom zou dat niet kunnen?

Het avondeten is niet een ‘magisch’ moment waarbij je opeens voor jezelf moet koken omdat je anders geen resultaat gaat behalen. Integendeel zelfs, want uiteindelijk ga je niet de rest van je leven voor jezelf koken. Dit houd je simpelweg niet vol! Voor je het weet val je weer terug in je oude gewoontes en komt het welbekende Jojo-effect weer terug. Dit moet je niet willen! 

Het avondeten!
We vroegen ons af waarom de leden altijd denken dat zij voor zichzelf moeten koken en niet gewoon met het gezin mee kunnen eten. Dit komt doordat het voor jezelf koken een bepalende factor is bij een dieet. Er is dus een beeld geschetst dat je tijdens een dieet voor jezelf moet koken, want anders ga je geen resultaat behalen.

Dit is ONZIN!

Elke avondmaaltijd bevat gewoon calorieën. Als je voor jezelf kookt dan bestaat jouw maaltijd uit een bepaalde hoeveelheid calorieën en dit kan eigenlijk heel goed overeenkomen met de calorieën van de avondmaaltijd van jouw partner of gezin. Dus er is niets magisch aan het feit dat je voor jezelf moet koken. Je kunt even goed resultaat behalen als je met het gezin mee-eet. 

Ten eerste is dat veel gezelliger!
Ten tweede is het meestal ook veel lekkerder dan de droge maaltijd die een dieet verkoopt.
& Ten derde kun je het veel makkelijker volhouden omdat je de rest van je leven ook met je partner of familie gaat mee-eten.

Bij Ruggengraat ben je dus ZEKER NIET bezig met een dieet, maar met een verandering in jouw gewoonte zodat je een prachtig resultaat gaat behalen dat je ook kunt behouden!

De gemiddelde avondmaaltijd!
Het is heel erg belangrijk om na te gaan waar je avondmaaltijd uit bestaat. Meestal is dit groente, een stukje vlees/vegetarisch en een bron van koolhydraten zoals aardappelen, pasta of (zilvervlies)rijst. Soms wordt het stukje vlees ook wel achterwege gelaten en dan is het puur een bron van koolhydraten met groente. 

Je zou eigenlijk bij iedere avondmaaltijd een bron van eiwitten moeten hebben. Dit kan een stuk vlees of vis zijn of een vegetarisch product zoals tofu. 

Eiwitten zijn de meest verzadigende voedingsstof. Denk dus voortaan even goed na of je wel voldoende eiwitten hebt binnen gekregen voordat je voor de tweede keer gaat opscheppen. 

Hieronder gaan we een aantal avondmaaltijden met elkaar vergelijken zodat je kunt zien dat elke avondmaaltijd in een voedingspatroon kan passen.

Een gemiddelde stamppot bevat zo’n 530 kcal. 
150 gram Ovenfriet met een kroketje en een bolletje bevat 536 kcal
200 gram Aardappelen, 150 gram kipfilet en 150 groentes gebakken in olijfolie bevat 520 kcal
100 gram rundergehakt, 65 gram pasta, pastasaus en 200 gram groente bevat 524 kcal

Zoals je hierboven kunt zien zijn het allemaal verschillende avondmaaltijden met allemaal ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën. Dus als je ouders, man of vrouw één van deze maaltijden hierboven maakt dan kan jij prima mee eten.

Waar gaat het dan wel om?
Of je nou stamppot of aardappelen met een stukje vlees of een pasta neemt maakt in principe niet uit qua calorieën, maar het is wel altijd belangrijk om te kijken of zo’n maaltijd past binnen jouw voedingspatroon. Het moet ten eerste geen opeenstapeling van worden. Het draait uiteindelijk wel om je totale calorie-inname.

Ben je van plan om te starten met het Ruggengraat programma en vraag je jezelf af of je dan wel thuis kunt mee eten? Het antwoord is: JA en beter nog, we leren je ook hoe je met de verschillende maaltijden om moet gaan binnen jouw voedingspatroon. Dat betekent dus dat wanneer je klaar bent met het Ruggengraat programma, je precies weet hoe je elke avondmaaltijd kunt verwerken zodat je het mooie resultaat weet te behouden.

Dat is toch het belangrijkste?!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk