Platte billen door te veel hardlopen

door Ruggengraat
Platte billen door te veel hardlopen

Je besluit je sportieve lifestyle nu echt eens op te pakken! Je wil fitter worden, sterker, strakker, sneller en nu eindelijk eens te trainen voor die mooie ronde strakke billen. Het eerste wat in je opkomt is Ja! Ik ga hardlopen! Super goed je trekt je net nieuw aangeschafte hardloop sneakers aan en zet het hem op een rennen. 3 keer per week en het liefst zo lang mogelijk! Maar is dit wel de beste aanpak voor jouw doel? Krijg je ook echt mooie ronde strakke billen van al dat hardlopen of zit het toch net even anders in elkaar. In dit artikeltje leggen wij je graag uit wat de gevolgen zullen zijn wanneer jij te veel hardloopt.

We weten gelukkig allemaal dat wanneer je start met hardlopen dat je conditie er op vooruit gaat. Je lichaam traint de spieren om beter en sneller zuurstof te gebruiken. Met als resultaat dat jij langer en zonder al te veel hijgen een rondje kunt rennen of naar de derde verdieping van het gebouw kunt lopen zonder dat je longen op knappen staan. Echter in hoeverre ontwikkel je ronde bilspieren met hardlopen? 

Loopband en langzaam tempo
Hardlopen verbruikt veel calorieën maar echt spieren ermee opbouwen.. nee dat gebeurt helaas niet. Wat wel gebeurt is dat je lichaam vet gaat verbranden als jij door hardlopen en voeding een calorietekort creeert. Dit calorietekort vult je lichaam op met vetten op je lichaam. Laat nou net je billen voor een groot deel uit vet bestaan. Dus je kan je voorstellen als je lichaam er voor kiest om al het vet van je billen te verbranden dat je uiteindelijk een plat billetje krijgt. Vooral omdat hardlopen op een langzaam tempo op een platte ondergrond de bilspieren niet zo zwaar belast. Ontwikkeling van de bilspieren blijft daarom vrijwel nihil.

Te weinig eten om te groeien 
Wanneer iemand besluit fitter, sterker en strakker te worden zien wij vaak de volgende  twee dingen gebeuren. Iemand gaat veel te weinig eten en extreem veel bewegen. Denk jij dan echt dat jouw lichaam als prioriteit heeft om je bilspieren te laten groeien? Nee, wij dus ook niet. Om te groeien moet je een spier belasten. Dit kan zijn met explosieve bewegingen, en deze explosieve bewegingen moeten over een bepaalde periode toenemen in intensiteit. Dit combineer je met een voedingspatroon die genoeg calorieën en eiwitten levert om te herstellen dan deze belasting that is the key to a big bubble butt!

Snelle en langzame spiervezels 
Je lichaam bevat verschillende soorten spiervezels voor het gemak noemen we deze spiervezel A en spiervezel B. Spiervezel B kun je vooral trainen om beter zuurstof  te kunnen verwerken. Denk hierbij aan een duurloper die met gemak een marathon kan afleggen. Skinnie plat en weinig figuur. De groeipotentie van deze vezels is zeer verschillend zo. Zo is spiervezel a voornamelijk bedoeld voor explosieve en snelle bewegingen denk hierbij aan krachttraining, springen of sprinten. De spieren die verantwoordelijk zijn voor explosieve bewegingen hebben ook de meeste potentie om te groeien. Dus als jij wat rondere spieren wil is het niet gek om tussen het hardlopen door even wat jump squats, Step ups of jump lunges te doen bij het eerstvolgende bankje dat je tegenkomt. Hiermee zet je die spieren toch enigszins aan het werk en krijg je wat vollere billen.

Trap en helling sprints

Wil jij toch echt die bilspieren aanpakken in combinatie met explosieve bewegingen die juist goed zijn voor de prikkeling van Spiervezel A kies er dan bijvoorbeeld voor om een helling bij jou in de buurt of een lange trap op te sprinten. rust na de sprint, wandel langzaam naar beneden en trek weer een explosieve sprint omhoog. Doordat je jouw lichaamsgewicht omhoog moet pushen in de helling belast je meer de explosieve spiervezels vooral in de bovenbenen en billen. 

Squats, hip thrusts en glute bridges
Wil jij helemaal specifiek te werk gaan implementeer dan de varianten van de squat, hipthrusts en glute bridges in jouw trainings routine. Wees niet bang om jezelf uit te dagen met de gewichten want je weet half niet hoe sterk jouw bil spieren zijn! Wist jij bijvoorbeeld dat je bilspieren de grootste spieren zijn in het menselijk lichaam? Geen reden dus om ze niet hard aan te pakken. Vooral wanneer je die ronde braziliaanse strand billen tevoorschijn wilt toveren! Begin met 3 setjes van 8 voor elke oefening en zorg dat je aan het einde van week 6, 4 setjes van 15 kunt met hetzelfde gewicht zo weet je zeker dat je die spieren een reden geeft om te groeien. Owja vergeet vooral niet om voldoende eiwitten binnen te krijgen ander kunnen die spieren natuurlijk niet herstellen van de intense training!

Moraal van het verhaal
Implementeer specifieke trainingsmethodieken voor verschillende doeleinden, hardlopen voor een betere conditie, Helling en trapt sprints voor ontwikkelen van explosieve spiervezels én specifieke krachtoefeningen voor optimale ontwikkeling van specifieke spieren. Stem dit alles af op een adequate eiwitinname en voldoende calorieën en creëer dat strakke effect waar jij op zoek naar bent.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk