Koningsdag, een gezellig feest voor jong en oud!

door Ruggengraat
koningsdag

Koningsdag! Happy Birthday King Willem aka Willie! Bij een feestje hoort natuurlijk een drankje. Een biertje, wijntje, vodkaatje of voor de mensen die niet drinken een lekker Colaatje Zero. Onze leden zijn al super goed bezig en willen graag weten hoe zij Koningsdag nou het ‘beste’ aan kunnen pakken.

Wij vinden dat genieten op nummer 1 moet staan tijdens Koningsdag en daarom helpen we jullie graag op weg. Vandaag gaan we er geen lang verhaal van maken.

Hoe hebben wij dit gedaan?
Heel simpel, gedurende de week reserveren we calorieën zodat er meer ruimte is om te genieten tijdens Koningsdag. De volgende dag proberen we het direct weer op te pakken, als de kater een beetje meevalt 😉

Is alcohol slecht voor je?
Nou, nu kunnen wij er een heel wetenschappelijk onderzoek bij pakken en er een langdradig verhaal van maken, maar dit doen wij gewoon een keer niet. In principe is alcohol niet een verantwoorde keuze en kan het zeker de spieropbouw negatief beïnvloeden.

De meeste van ons zijn een stel levensgenieters bij elkaar. Af en toe (en zeker op de verjaardag van onze koning) hoort een drankje er gewoon bij!

Hoe uit zich dat?
Heel erg simpel. Alcohol bevat per 1 gram 7 kcal. Houd hier dus wel rekening mee.

Een klein overzicht:

1 Heineken Pilsener van 330 ml bevat 138,6 kcal
1 Wit wijntje van zo’n 250 ml bevat 180 kcal
1 Rood wijntje van zo’n 250 ml bevat 195 kcal
1 Vodkaa’tje van 100 ml bevat 243 kcal

Nu denk je ‘shit vodka bevat meer kcal. dan een biertje of een wijntje’. Dat klopt ook, per 100 ml bevat het zeker meer kcal, maar drink maar eens 100 ml vodka en je zult merken dat de voetjes van de vloer gaan. Na 1 biertje sta je nog wel even de kat uit de boom te kijken.

Wil je tijdens koningsdag toch een aantal bewuste keuzes maken, denk dan even aan het bovenstaande lijstje. Ben je een stevige drinker en wil je een beetje aangeschoten zijn? Kies dan voor de vodka met een zero frisdrank. Wil je liever bier of wijn, probeer dan in te schatten hoeveel je gaat drinken zodat je hier de rest van de week rekening mee kunt houden.

De volgende dag!
Dit is wel heel erg belangrijk! Zaterdag is het feest en zondag is het misschien even uitbrakken, maar blijf niet te lang in de feestsfeer hangen. Pak de draad direct weer op. Stel nou dat het met koningsdag volledig uit de hand loopt, dan maakt dat helemaal niet uit. Dit kan de beste overkomen, maar compenseer het dan de dagen erna!

Dit vind je misschien ook leuk