Eiwitrijk groente ontbijtje

door Ruggengraat
eiwitrijk groente ontbijt

Wij houden ervan om lekker te variëren met het ontbijt. Pannenkoeken, (soja) yoghurt, havermout, ontbijttaart of overnight oats. In ons ontbijt zit eigenlijk altijd wel iets van fruit en granen, maar daarnaast is het ook belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Voor de mensen die altijd plantaardig eten is dit niet altijd even makkelijk. Gelukkig heeft coach Kathinka daar iets op gevonden.

Plantaardige proteïne poeder is een goed alternatief om alsnog voldoende eiwitten binnen te krijgen. Dit eiwitrijke ontbijt bevat echt alles wat je nodig hebt, want zoals de naam al doet vermoeden zitten er ook nog eens 100 gram groente verstopt in dit ontbijtje.

Verstopt ja, want nee dit proeft niet naar wortel maar meer naar een soort zoete smeuïge pap. Probeer het eens, want dit eiwitrijke ontbijt is verschrikkelijk lekker (en gezond!).

eiwitrijk groente ontbijt

eiwitrijk groente ontbijt

Wij houden ervan om lekker te variëren met het ontbijt. Pannenkoeken, (soja) yoghurt, havermout, ontbijttaart of overnight oats. In ons ontbijt zit eigenlijk altijd wel iets van fruit en granen,… Recepten eiwitrijk groente ontbijt European Printen
Voedingswaarden 456 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

40g havermout
220 ml sojamelk
100g wortel
15g eiwitpoeder (ik gebruik Pea Protein van Berry de Mey).
1/2 banaan
20g rozijnen
1 tl kaneel
1/2 tl koek en speculaas kruiden

Bereidingswijze

Maak dit gerecht de dag voordat je het eet, zodat de havermout zachter kan worden.
Rasp de wortel met een fijne rasp. Gebruik niet de kant-en-klare wortelrasp, die stukjes zijn echt te groot. Gewoon lekker zelf raspen dus.
Prak een banaan. Roer de helft van de sojamelk door de banaan en meng ook het eiwitpoeder erdoorheen. Let goed op klontjes.
Meng de havermout met het banaan-eiwit mengsel, de wortelrasp, de rest van de sojamelk, de rozijnen, het kaneel en de koek en speculaaskruiden door elkaar.
Zet het in een bakje in de koelkast. Eet smakelijk de volgende dag.

Wil je voor meerdere dagen dit eiwitrijke ontbijtje maken? Verdubbel dan gewoon de porties.

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding en 1 nachtje in de koelkast
Hoeveelheid: 1 portie
Kcal: 456
Eiwitten: 29g
Koolhydraten: 64g
Vetten: 8g
Vezels: 17g

 

Dit vind je misschien ook leuk