Ik begin maandag wel!

door Ruggengraat
Ik begin maandag wel!

Och, och, och! Wie herkent het niet? Dan ben je maandag en dinsdag super lekker bezig, maar op woensdag eet je iets meer dan je gepland had en je denkt gelijk ‘F*ck it, helemaal verpest! Ik begin maandag wel weer’.

Uhhhh, oke. 

En hoe zit het dan met donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag? 

Waarom zou je maandag WEER beginnen als je nog 4 dagen in de week hebt? Wat ga je dan de rest van de week doen? Niet eten of gooi je dan juist alle remmen los?

Als je het zo leest dan is de gedachte van: ‘Ik begin maandag wel weer’ erg krom. Waarom heb jij de maandag perse nodig om je weer netjes aan je schema te houden? Waarom niet gelijk de volgende dag?

Wij hopen je met dit artikel wat meer inzicht te geven in dit excuusje zodat jij het de volgende keer gelijk weer kan oppakken de volgende dag. 

Maandag is een excuus!
Ik begin maandag wel weer, is een ongelofelijk groot excuus om de rest van de week gewoon alle remmen los te laten. Dit is nergens voor nodig. Als jij op de woensdag wat meer eet dan dat je gepland had, dan kan je toch de volgende dag gewoon weer de draad oppakken. Daar heb je de maandag toch niet voor nodig?

‘’Maar coach, het weekend komt er ook aan!’’ 

‘’Ohhh, dus het is een excuus om in het weekend even alle remmen los te laten?’’

Daar komt de aap uit de mouw. 

Wees eerlijk tegenover jezelf! Je wil graag een bepaald doel bereiken maar je zoekt constant een excuus om je niet aan je schema te houden. Dat is toch zonde? Ondanks het feit dat je bij Ruggengraat gewoon resultaat kunt behalen en kunt genieten weten sommige mensen niet dat ze op deze manier juist hun resultaat aan het verpesten zijn. 

Misverstanden leiden tot geen resultaat!
Er zijn zo ontiegelijk veel misverstanden betreft diëten en een schema volgen, dat je bij voorbaat al de handdoek in de ring gooit. 

Laten we een aantal misverstanden onder de loep nemen:

– Als je wil afvallen moet je heel weinig eten!

Dit is onzin! Je hoeft niet gelijk heel weinig te eten. Je moet een negatieve energiebalans hanteren maar hiervoor moet je wel eerst je levensstijl, je gewicht, je lengte onder de loep nemen en weten hoeveel calorieën je werkelijk nodig hebt om af te vallen. Als je gelijk op 1200 kcal gaat nemen dan maak je het jezelf onnodig moeilijk, want voor hetzelfde geldt val je ook gewoon af met 1750 kcal. 

Wat is dan makkelijker vol te houden? 1200 kcal of 1750 kcal?

– Je mag niks lekkers eten!

Ook onzin! Heb je de resultaat verhalen van Ruggengraat leden wel eens gelezen? Zeker doen, want iedereen behaalt een geweldig resultaat en dat terwijl ze elke avond chocola, koekjes etc eten.

– Ik moet voor mezelf koken met het avondeten!

Ook niet waar. Je kan gewoon met je ouders, familie of partner mee-eten. Het gaat uiteindelijk om de portie die je neemt en dat moet passen binnen jouw voedingsschema. Dus niet 2 keer opscheppen;)

– Als je één keer te veel eet is het gelijk verpest!

Klopt ook niet. Het draait niet om het aantal calorieën van 1 dag. Je gaat niet in 1 dag 10 kg afvallen dus 1 slechte dag gaat ook niet jouw resultaat verpesten. Dit kan je altijd uitbalanceren over de rest van de week.

Ohhh, zit het zo in elkaar! Begrijp je nu dat ‘Ik begin maandag wel weer’ een heel raar excuus is?

Wees realistisch en eerlijk naar jezelf!
Het heeft geen zin om een ander voor de gek te houden. Uiteindelijk heb je alleen maar jezelf ermee. Jij wil een bepaald doel bereiken en dit ga je niet bereiken door constant excuusjes voor jezelf te verzinnen en het daardoor uit te stellen.

Als jij zegt ‘Ik begin maandag wel weer’ dan gaan alle remmen los de rest van de week. Dit zal uiteindelijk resulteren in een heel teleurstellend en verdrietig weegmoment op de maandag want dan ben je ineens zwaarder. 

Vervolgens denk je ‘Ach dit werkt niet voor mij.’ Dan ga je op zoek naar de volgende methode om je doel te bereiken. Maar wat je vergeet is dat elke methode gebaseerd is op een calorie inname. Dus bij de volgende methode zal je weer geen succes hebben omdat je dan weer een keertje ongepland meer gaat eten. Wat doe je dan? Dan begin je maandag weer. Zo blijf je in een negatieve cyclus zitten!

Wat moet je dan doen?
Om jouw doelen te behalen, heb je wel een vorm van discipline nodig. Als je een keer te veel hebt gegeten is dat niet erg, maar pak de draad morgen gelijk weer op. Hoe je het ook went of keert, je moet het langer dan een week kunnen volhouden. 

Durf daarnaast de juiste keuzes te maken. Als je alles maar over je heen laat komen dan wordt het al snel een opeenstapeling van. Als je weet dat je in het weekend iets leuks gaat doen, dan kun je hier van maandag tot vrijdag rekening mee houden zodat je in het weekend lekker kunt genieten. 

Wij bij Ruggengraat focussen ons tijdens de coaching hier heel erg op. Wij leren de leden echt hun valkuilen inzien en wij leren de leden ook bewuste keuzes te maken binnen hun voedingspatroon. Dit resulteert uiteindelijk in een gedragsverandering waarbij een lid een super mooie balans aanleert en daardoor een mooi resultaat behaald en behoud!

Het is niet voor niks dat onze leden de coaching van Ruggengraat zo persoonlijk en fijn vinden!


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk