Afvallen met groepslessen, kan het?

door Ruggengraat
Afvallen met groepslessen, kan het?

Vol goede moed heb jij je ingeschreven bij de sportschool! Nice, dat is een stap in de goede richting! Je hebt ook al een mooi sport outfitje aangeschaft en je bent klaar voor het nieuwe avontuur. Daar sta je dan in de gym, maar waar moet je nu beginnen?

Begin jij met een random schema of ga je eerst alle apparaten af waar je nog niet echt van weet hoe ze nou precies werken? Of trek je de stoute schoenen aan en schrijf jij je in voor een groepsles?

De eerste twee opties zijn toch wel een beetje eng en zorgen ervoor dat je flink uit je comfort zone moet stappen. Dit begrijpen wij heel goed en daarom snappen wij ook wel waarom vrouwen een groepsles fijn vinden. Je bent met een groep gelijkgestemden bezig met hetzelfde doel, namelijk fit worden. Even een uurtje knallen en daarna kan je weer met een voldaan gevoel naar huis!

Krachttraining, crossfit, hardlopen, groepslessen, het zijn allemaal tools om naar jouw doel toe te werken. In het volgende artikeltje willen wij je graag meer inzicht geven over hoe jij ook met een groepsles jouw doel kan bereiken!

Jouw energieverbruik gaat omhoog.
Groepslessen kunnen best pittig en intensief zijn, zeker als je beginnende sporter bent! Iedere vorm van beweging is goed, dus groepslessen ook. Je bent actief bezig, je houdt de spieren soepel en traint niet zozeer om spieren te ontwikkelen maar meer om functioneel en mobiel te blijven. De meest gebruikte groepslessen onder Ruggengraat leden zijn Les Mills, Zumba, XCo, en Crossfit. 

Nummer 1 regel om af te vallen
Als je een trouwe lezer van Ruggengraat bent dan weet je inmiddels hoe vaak wij hameren op de fundamentele regel voor afvallen/strakker worden. De regel om strakker te worden is (en zal ook altijd zo blijven) : minder eten dan dat jouw lichaam nodig heeft! Niet vergeten;)

Groepslessen kunnen zeker een ondersteunende factor zijn, want hoe meer jij beweegt, hoe meer calorieën jij per dag gaat verbranden. Wanneer jij twee keer per week een intensief groepslesje meepakt, dan verbruik je op die dagen meer calorieën en zit je dus nog dieper in een negatieve energiebalans. Met andere woorden, je bent weer een stapje dichterbij jouw doel!

Intensiteit verhogen met groepslessen!
Wij willen je wel even bewust maken van het feit dat jouw lichaam heel snel went aan een bepaalde intensiteit en niveau. Dus de gewichtjes die jij in week 1 gebruikt met bodypump moeten in week 4 al meer zijn. Probeer jezelf daarom echt flink uit te dagen, want je moet ten alle tijden progressief trainen! 

Maar waarom zou je dan krachttraining doen?
Voor iedere trainingsmethodiek is er wel iets te zeggen. Groepslessen zijn een mooie ondersteuning als je wil afvallen, maar wil je nou echt meer spierdefinitie zien en die ronde billen kweken? Tsja, dan zou je wel echt aan de bak moeten en beginnen met krachttraining. 

Dus wanneer jij echt meer spierdefinitie wil en strakker wil worden waarbij je heel mooi de rugspieren ziet en de lijntjes op de benen en billen? Dan adviseren wij om echt specifieke krachttraining toe te passen.

Moraal van het verhaal
Je kunt zeker afvallen met behulp van groepslessen, maar onthoud wel dat jouw voedingspatroon leidend is voor het resultaat dat jij wil behalen! Ben jij klaar met afvallen en is het tijd om wat strakker te worden? Dan kan je al gaan denken aan krachttraining. Vraag een expert op het gebied van training én voeding om advies. Op die manier haal jij zo snel mogelijk het resultaat dat jij voor ogen hebt.


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk