Hoe kom je van je stevige benen af?

door Ruggengraat
Hoe kom je van je stevige benen af?

Voor sommige mensen zijn de woorden ‘stevige benen’ heel herkenbaar. Sommige mensen kunnen er vrij weinig aan doen, maar er zijn ook mensen die zich een bepaalde periode laten gaan waardoor het lichaam, en dan voornamelijk de benen, een stuk steviger worden. Als jij je favoriete broek niet meer aan kunt omdat die niet meer past dan is het echt tijd om er iets aan te doen. En hier willen wij jou graag bij helpen!

Het magische pilletje!
Op het internet vind je veel tips and tricks om zo snel mogelijk strakke benen te krijgen. Er wordt zelfs beweerd dat er een pilletje bestaat dat jou hierbij gaat helpen. Helaas moet je toch echt zelf aan de bak!

Waar moet je nou op letten?
Nou, als je van je stevige benen af wil dan moet je toch echt beginnen bij jouw voedingspatroon. Ik kan heel goed begrijpen dat je gek van ons wordt, maar er zijn nog steeds zoveel mensen die totaal geen benul hebben van het feit hoe belangrijk voeding is. Je kunt namelijk nog zo hard trainen, maar als je daarna teveel eet, dan kom je alsnog aan en daardoor blijf je last houden van die stevige benen. 

Wees eerlijk tegenover jezelf en vraag jezelf eens af: ‘’Waar gaat het voor mijn gevoel mis?’’ 

Hoe ziet jouw voedingspatroon er doordeweeks uit en hoe gaat het in het weekend? Analyseer dit voor jezelf en schrijf op wat goed en minder goed gaat. De dingen die niet goed gaan ga je aanpakken. Maak hier dus een plan voor en wordt bewust van jouw voedingspatroon.

Wij hebben het al zo vaak gehoord: ‘Ik eet al gezond maar ik val niet af.’ Gezond eten is GEEN indicatie dat je goed bezig bent, want van teveel gezond eten kom je ook gewoon aan. Wil je hier meer over weten? Klik dan even hier.

Sporten, sporten, sporten!
Gaat het puur om afvallen dan hoef jij niet te perse sporten, daar zijn wij heel eerlijk in. Wil jij niet alleen van je stevige benen af maar wil jij ook strakkere benen? Dan moet je aan de bak en met krachttraining beginnen. 

Krachttraining is ideaal om je benen strakker te maken. Hiermee bedoelen wij niet een groepslesje Zumba, maar echt aan de bak gaan met die gewichten. Een groepslesje moet je zien als een stukje extra beweging (cardio), maar je belast je spieren niet effectief genoeg zodat je ook strakker wordt.

Wij begrijpen dat er heel veel misverstanden zijn betreft krachttraining en wat het effect van krachttraining kan zijn. Wij proberen dit simpel uit te leggen.

Jouw spieren kunnen een bepaalde intensiteit aan. Hoe meer je een bepaalde spier traint, hoe meer intensiteit die spier aankan. Maar wat gebeurt er al jij jouw spieren belast met een te lage intensiteit? Juist ja, dan zul je niet groeien of strakker worden.

Stel nou dat je al een tijdje bezig bent met krachttraining en je doet de leg press (en wat andere apparaten) met 50 kg. Dit herhaal je iedere week en er zit geen progressie in, wat gebeurt er dan? Juist, wederom weinig resultaat omdat jouw spieren al gewend zijn aan deze intensiteit. 

Het is de bedoeling dat jij jouw spieren progressief overbelast om strakker of groter te worden. Simpel gezegd houdt dit in dat je iedere week weer een beetje meer moet doen dan de week ervoor. 

Je spieren wennen (vrij snel) aan een bepaalde intensiteit en zij kunnen veel meer aan dan dat jij denkt. Het is dus belangrijk om per week of per 2 weken het gewicht te verhogen. Wanneer je dit blijft doen, dan ben je goed op weg naar die strakke benen. 

Nog even in tabelvorm:
Leg press week 1 gewicht 50 kg – Leg press week 6 gewicht 50 kg = GEEN resultaat

Leg press week 1 gewicht 50 kg – Leg press week 6 gewicht 75 kg = WEL resultaat


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk