Hoeveel kcal verbrand je met deze zomerse activiteiten?

door Ruggengraat
activiteiten

Tijdens de zomer hoef je echt niet uren op die saaie loopband te staan om van die laatste pondjes af te komen. Probeer juist het beste uit de zomer te halen door je cardio mee naar buiten te nemen Wist je dat je een hoop calorieën kunt verbranden met zomeractiviteiten? Lees gauw verder, want we zetten er een paar in het zonnetje.

Zwemmen
Zwemmen is natuurlijk het eerste waar je aan denkt op een warme zomerdag. Bovendien is het iets wat we op vakantie ook vaak doen zonder er veel moeite voor te doen, want elk goed hotel vakantiehuisje of camping heeft wel een degelijk zwembad. Met een schoolslag en baantjes zwemmen verbrand je 6 calorieën per kg lichaamsgewicht per uur. Reken maar uit!

Fietsen
Fietsen is een heerlijke manier om er op uit te gaan en de buurt te verkennen. Ook een hele fijne manier om even af te koelen dankzij het koele briesje wat je tegemoetkomt. Gemiddeld verbrand je met fietsen (16 km/uur) 4 calorieën per kg lichaamsgewicht per uur. Dat is ook mooi meegenomen!

Beachtennis
Beachtennis is een hele leuke activiteit voor op het strand om met z’n tweeën te doen. Je bent zo gefocust op het spel dat je nauwelijks in de gaten hebt hoeveel je beweegt. Slaan, bukken, hurken, springen, reiken, rennen en duiken, zorgen er voor dat je gemiddeld 4,5 calorieën per kg lichaamsgewicht per uur verbrandt. Neem dus altijd een setje mee en daag je vrienden of familie uit!

Volleybal
Volleybal is de perfecte groepsactiviteit voor op het strand. Wist je dat je met een potje al gauw 3 calorieën per kg lichaamsgewicht per uur verbrand? Daarbij is het ontzettend leuk en ook een goede manier om mensen te leren kennen op het strand, want heel vaak mag je gewoon aansluiten bij een groep die al bezig is of kun je met je eigen vrienden de andere groep uitdagen. Vergeet dus vooral die volleybal niet mee te nemen!

Skeeleren
Schaatsen in de winter vervangen we door skeelers in de zomer, want met deze activiteit verbrand je wel 7(!) calorieën per kg lichaamsgewicht per uur. Het vereist misschien wat oefening en een goed skeelerpad, maar laat dat je niet tegenhouden het eens te proberen. Er is ook vaak groepsbegeleiding waarbij je mee kan met een groep onder begeleiding van een trainer. Dus kijk even in de buurt of er iets wordt aangeboden of vraag eens wat vrienden/familie mee.

Dansen
In de zomer houden mensen wel van een feestje. Er zijn dan ook volop festivals aan de gang die de perfecte gelegenheid vormen om jouw moves te showen en daarmee ook nog eens flink wat calorieën te verbranden. Wist je namelijk dat je met (uitgaans-)dansen wel 6 calorieën per kg lichaamsgewicht per uur kunt verbranden?

Alle berekeningen van de bovenstaande activiteiten kunnen wat afwijken afhankelijk van het soort onderzoek dat is uitgevoerd en de onderzoeksgroep die heeft deelgenomen. Dit verklaart waarom er veel verschillende berekeningen te vinden zijn. Het zijn dan ook gemiddelden die je met een korreltje zout kunt nemen. Wij raden ook NIET aan om alle verbrande calorieën terug te eten, juist omdat de hoeveelheid verbrande calorieën niet nauwkeurig is en dit het hele punt wegneemt.
Wat hopen we dan wel duidelijk te maken met deze berekeningen? Nou ons doel is om met dit artikel te laten zien dat er veel leukere activiteiten zijn in de zomer die kunnen bijdragen aan jouw doelen, zodat je toch het meeste uit de zomer kunt halen. Voor al die cocktails en zomerse versnaperingen hoef je je niet te straffen door een uur cardio op de loopband in de sportschool. Door op een leuke manier die balans vast te houden creëer je een leefstijl die je veel langer vol kunt houden. Dit is de aanpak van Ruggengraat in een notendop.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk