Hoe kom jij de maand december door

door Ruggengraat
Hoe kom jij de maand december door

De beste aanpak voor jou?
Vraag jezelf af wat je belangrijk vindt? Wil je een mooie balans creëren tijdens de feestdagen om op gewicht te blijven of zelfs af te vallen? Voor beide ‘mindset’ instellingen kunnen we een mooie aanpak realiseren waarbij je doet wat werkt voor jou! 

Het is belangrijk dat je voor jezelf een concrete doelstelling bepaalt. Als je voor lastige dilemma’s komt te staan en daarbij niet goed nadenkt, dan is de kans heel groot dat je in paniek raakt en het even niet meer weet. Natuurlijk kun je in deze situatie altijd jouw coach om hulp vragen! Vraag jezelf af hoe je de feestdagen door gaat brengen om te voorkomen dat je te snel de handdoek in de ring gooit. 

Wil jij toch voor resultaat gaan?
Stel je voor dat je besluit om de feestdagen ook door te bikkelen om zo snel mogelijk jouw doelen te behalen, dan is het van essentieel belang dat je weet hoe jouw energiebalans eruit ziet en dat je weet hoeveel calorieën je nodig hebt om een negatieve of positieve energiebalans te hanteren. Zodra je dit weet, kun je de calorieën manipuleren rondom de feestdagen en etentjes zodat je gericht naar jouw doel toewerkt. Je hoeft dus echt niks te laten! Het is alleen wel heel belangrijk hoe je dit inricht. 

Laten wij dit even uitleggen aan de hand van het volgende voorbeeld:
Marieke kiest ervoor om ook in december wat kilo’s kwijt te raken. Dat doet Marieke omdat ze strak in haar galajurk wil verschijnen tijdens oud en nieuw. Marieke heeft haar eerste hindernis al met pakjesavond. Haar familie en vriendinnen hebben haar uitgenodigd om lekker te gaan gourmetten. Wij hebben Marieke geadviseerd om 5 van de 7 dagen in een negatieve energiebalans te zitten. De overige 2 dagen kan Marieke op onderhoud eten zodat zij een mooie balans creëert. Onderhoud betekent dat Marieke het aantal calorieën mag eten waardoor zij op gewicht blijft. Om het proces te versnellen adviseren wij Marieke om regelmatig te sporten. Zij mag zelf kiezen of zij de Ruggengraat home workouts wil doen of gewoon lekker naar de sportschool wil gaan. 

In de maand december ga ik voor balans?
Zoals eerder aangegeven kun je in december ook voor balans gaan. Dit betekent dat je ondanks de feestdagen gewoon op gewicht zal blijven, maar hoe kun je dit combineren met die heerlijke etentjes? Ik zie jou nu denken “Hoe kan ik weten hoeveel calorieën ik binnenkrijg tijdens het gourmetten?” Het antwoord daarop is: dat weet je niet! En het is ook helemaal niet belangrijk. Het is echter wel belangrijk om die dagen om jouw etentjes heen bewuste keuzes te maken. Kies bijvoorbeeld om licht te ontbijten en licht te lunchen. Zo bespaar je calorieën en kun je makkelijk etentjes zoals gourmetten integreren binnen jouw voedingsschema.

Het kan zijn dat jouw gevoel zegt dat je teveel hebt gegeten en dat je denkt dat je over jouw dagelijkse caloriebehoefte heen bent gegaan. Dat je hiervan bewust bent is super goed, want je weet inmiddels hoe je dit de volgende dag weer kunt oppakken. Dit doe je door bijvoorbeeld 200 a 300 kcal onder jouw behoefte te eten zodat je het kan compenseren.

December overleven en genieten!
Gezelligheid staat voorop tijdens de feestdagen en niks mag de sfeer beïnvloeden! We willen daarom ook niet dat je in paniek raakt omdat je denkt dat je gaat aankomen door de feestdagen. Zorg ervoor dat je een doel voor ogen hebt en schrijf het op. Stel jezelf hierop in en maak een plan hoe je het gaat aanpakken. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Ben je toch op zoek naar een stok achter de deur of wat extra begeleiding tijdens deze dagen? De coaches van Ruggengraat staan de hele maand december, januari en februari voor jou klaar! Wij nemen de tijd om de juiste kennis aan jou over te dragen zodat jij te allen tijde doelgericht naar jouw doel toe werkt. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk