6 handige tips om makkelijk meer smaak aan je avondmaaltijd te geven!

door Ruggengraat

Aardappel, vlees en groente (een AVG’tje), een standaard avondmaaltijd van heel veel mensen. Wij begrijpen dat dit gaat vervelen, maar dat hoeft helemaal niet. Met een paar kleine aanpassingen heb je binnen no-time een standaard avondmaaltijd omgetoverd in een heerlijke verrassing. Met deze 6 handige tips breng jij makkelijk meer smaak aan je avondmaaltijd ZONDER een hoop extra calorieën toe te voegen.

Tzatziki saus van kwark!
Vertrouw ons en probeer dit eens! 50 gram Franse magere kwark, bieslook, knoflook en zout en peper naar smaak. Dit is het recept waarmee jij je eigen tzatziki saus kunt maken en weet je wat het mooie ervan is? Dat het maar 26 calorieën per 50 gram bevat! Dat is toch niks!?

Chicken Tonight
Ben je niet echt een keukenprins/prinses en heb je gewoon geen geduld of zin om je eigen saus te maken, dan kan je altijd kiezen voor de kant en klare sausjes van Knorr. Chicken Tonight is er in verschillende smaken: zoetzuur, kerrie, sate, tandoori, ajam Bali.

Ajam Bali per 100 gram – 55 kcal
Zoetzuur per 100 gram – 75 kcal
Kerri per 100 gram – 95 kcal
Sate per 100 gram – 160 kcal
Tandoori per 100 gram – 120 kcal

De Chicken Tonight verschilt nog wel per soort in de hoeveelheid calorieën, maar in alle gevallen is het best makkelijk om hier rekening mee te houden! Je krijgt er een hoop smaak voor terug. 

Conimex Sambal Oelek
Hou je van pittig? Dan moet je wel een potje Sambal Oelek in je koelkast hebben. De Conimex Sambal Oelek is gemaakt van vers gemalen chilipepers en is extra pittig. Bovenal, per 100 gram bevat het maar 38 calorieën. Je moet wel een heel pittig persoon zijn om 100 gram sambal weg te werken;)

Woksauzen van Conimex
Conimex is geniaal, je zou bijna denken dat we betaald worden door Conimex. Was het maar zo’n feest, maar ook dit is zeker het proberen waard. Naast de Sambal hebben zij ook super lekkere woksauzen in de smaak Teriyaki en Sweet & Sour. Deze sauzen komen wel erg sterk overeen met de Chicken Tonight, dus ben je niet echt fan van Knorr en haar sauzen, dan kun je gaan voor de Conimex woksauzen. 

Teriyaki per 100 gram – 142 kcal
Sweet & Sour per 100 gram – 135 kcal

De woksauzen zijn ook nog eens vegetarisch, dat is helemaal mooi meegenomen!

Salsaaaaaaa
Natuurlijk wil je ook een beetje variëren met het avondeten, je gaat niet elke avond aardappelen of rijst eten. Een wrap, tortilla of taco op z’n tijd is ook wel lekker! De salsa saus maakt dit recept helemaal af. Een wrap van 40 gram is maar 130 kcal en een taco schelp is maar 58 kcal per Taco (dan kan je er 3 van nemen). De salsa saus bevat ook heel weinig calorieën en geeft toch een extra smaak je avondmaaltijd.

Saus per 100 gram – 36 kcal.

Pastasauzen!
Natuurlijk mogen de pastasauzen niet ontbreken. Een pasta bolognese of pasta pesto is heel makkelijk zelf te maken. 
Pesto maak je heel easy met 25 gram pesto, knoflook en 50 ml crème fraîche light.

Het recept van de Kip Pesto Pasta kun je HIER vinden.

Verse tomatensaus is misschien nog wel makkelijker te maken. Wat heb je nodig? Knoflook, ui en tomaten. Bak de ui en knoflook in een pannetje met 5 ml olijfolie en voeg vervolgens de tomaten hieraan toe. Vervolgens gooi je alles in de blender, even mengen en gooi het dan weer in de pan en laat het even koken totdat de tomatensaus de juiste dikte heeft. Serveren met de pasta en klaar is Kees.

Zelfgemaakte tomatensaus bevat per 100 gram – 112 kcal.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk