Afvallen met een handje noten?!

door Ruggengraat

Een klein voorbeeldje van hoe een intakegesprek kan gaan: 

Coach: ‘Wat neem je als ochtendsnack?’

Lid: ‘Nou, dat verschilt. Soms neem ik een stukje fruit, maar soms neem ik ook wel een handje noten!’

Coach: ‘Oke, lekker en een goede keuze, maar weeg je dat ook af of ….?’

Lid: ‘Nee, dat weeg ik niet af, ik pak gewoon een klein handje en dan ben ik wel een beetje verzadigd tot de lunch.’

Coach: ‘Oeiii, een handje noten kan zo 100, 200, 300 of 400 kcal bevatten he. Dus daar moeten we wel iets op verzinnen!’

Maar een handje noten is gezond!

Een handje noten is gezond, zeker weten! Maar vergeet niet dat het een ontiegelijke caloriebom kan zijn! Want ja, een handje.. Is dat nou 20, 30, 40, of 50 gram? Daar zit wel een verschil in.

Een handje! Is dat 20,30,40 of 50 gram? Want daar zit wel een gigantisch verschil in

20 gram gemengde noten: 130 kcal
30 gram gemengde noten: 195 kcal
40 gram gemengde noten: 260 kcal
50 gram gemengde noten: 325 kcal

Stel nou dat jij in de ochtend 100 kcal gereserveerd hebt, maar jij besluit een handje noten te nemen zonder deze af te wegen. Het kan zomaar zo zijn dat het handje 50 gram bevat en dat betekent dat jij 225 boven jouw geplande calorieën zit. Dat is nogal wat!

Nu zeggen wij niet dat dit slecht is, integendeel! Maar wij willen aangeven dat de calorieën gigantisch snel oplopen waardoor jij heeeeeeeeeeeeeel snel in een overschot zit. Als dit te vaak gebeurt, dan zal jij GEEN resultaat zien! Nootjes zijn zo verdomde lekker, maar ook erg gevaarlijk omdat je er heel snel te veel eet.

Geen goed idee, maar wat dan wel…

Als jij wil afvallen en je neemt nootjes zonder deze af te wegen, dan is dat niet echt een goed idee. Juist als je wil afvallen moet je goed in kaart brengen hoeveel calorieën jij binnenkrijgt. Want stel nou dat jij 1700 calorieën nodig hebt om af te vallen, maar met dat ene handje noten zit jij op de 1900 calorieën, dan zie jij geen resultaat. Dat zou toch zonde zijn?

De vraag: ’Waarom val ik niet af?’ Kan dus simpel beantwoord worden doordat ene handje noten. 

Ons advies:
Ben jij gek op nootjes en wil jij hier elke dag van genieten? Vooral doen! Alleen weeg deze wel even snel af. Het is een kleine moeite en zal jou helpen met het behalen van jouw resultaat. Met deze methodiek heb jij goed in de gaten dat nootjes een caloriebom zijn en dat je hier rekening mee moet houden. 


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk