GELOOF DEZE MYTHES NIET!

door Ruggengraat
mythes

Helaas zien we ze nog steeds iedere dag voorbij komen.. Door deze mythes wordt het je onnodig moeilijk gemaakt om jouw doelen te behalen. Geloof hier NIET in! Het is voor ons ook nog steeds een raadsel waar ze vandaan komen en daarom vinden we het tijd worden om hier een einde aan te maken.

Zoals jullie van ons gewend zijn houden we het kort en richten we ons op de feiten. Daar gaan we:

– Je hebt een detox kuur nodig om resultaat te behalen < ONZIN! Jouw lichaam is goed in staat om zichzelf iedere dag te reinigen mits je nieren en lever naar behoren functioneren. Het is dus onnodig om een godsvermogen uit te geven aan een dure detox kuur.

– De 30 dagen Abs challenge zorgt voor een platte buik < BULLSHIT! Wanneer je iedere dag meer calorieën binnenkrijgt dan dat jouw lichaam nodig heeft, zal die platte buik of sixpack er niet komen! Ook niet als jij 100 sit-ups per dag doet. De buikspieroefeningen zijn slechts een hulpmiddel om het proces te versnellen.

– Plaatselijk vet verbranden < ONMOGELIJK! Vet verbranden is een geleidelijk proces. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het niet mogelijk is om plaatselijk vet te verbranden. Honderden buikspieroefeningen gaan er dus niet voor zorgen dat alleen het buikvet verdwijnt.  

– Vet omzetten in spieren < LARIEKOEK! Net zoals hout omzetten in goud, dat kan ook niet. Het zijn twee totaal verschillende weefsels. Het is zo dat het spierweefsel in volume toeneemt en het vetweefsel in volume afneemt.

– Na 20:00 uur eten maakt je dik! < NEE NEE en nog eens NEE! Jouw lichaam kent geen tijd! Calorieën zijn hier weer leidend in. Als je na 20:00 uur nog calorieën over hebt, dan kun je die gewoon eten! Heb je al 3000 kcal op en je mag er maar 2600 voor jouw doel, tsja dan maakt na 20:00 uur eten je wel dik.

– Koolhydraten zijn dikmakers < ONZIN! Er is niet één specifiek product dat jou dik gaat maken. Een calorieoverschot maakt je dik. Vind de juiste balans tussen vetten, koolhydraten en eiwitten.

– Vetverbrandend eten zorgt ervoor dat je metabolisme versnelt < ONZIN! Deze producten bestaan niet en als ze enigszins invloed hebben, dan stijgt je metabolisme misschien met 1 kcal per dag. Dat is geen significante stijging.

– Je MOET ontbijten < NEE, ONZIN! Nogmaals, het gaat om jouw dagelijkse calorie-inname. Als je het fijn vindt om al jouw calorieën in één of twee maaltijden te eten, dan is dat prima!

– Lichaam in spaarstand < BULLSHIT! ‘Ik val niet af omdat mijn lichaam in spaarstand staat’. Dit is misschien wel de grootste onzin die er is. Jouw lichaam is een overlevings-organismen, dus als je niet direct afvalt dan heeft dat te maken met jouw hormonen. Als je consistent in een calorietekort zit dan gaat het resultaat hoe dan ook een keer komen.

Onze excuses als we misschien wat bot overkomen, maar we willen jou een beetje wakker schudden!

We snappen dat je hierin kan geloven, want als een fitnessgoeroe zoiets zegt ben je al snel geneigd het aan te nemen. Toch hopen we dat je nu wel beter weet.

Dit helpt je om fabels van feiten te onderscheiden. Wil je alle informatie nog eens op je gemak doorlezen, lees dan gerust verder via onze blog. Daar vind alle informatie zodat je in iedere situatie je mannetje kan staan!


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk