Doe wat werkt voor jou!

door Ruggengraat
Doe wat werkt voor jou!

Tsja, doe wat werkt voor jou.. Makkelijk gezegd, maar wat moeilijker om te doen. What the f*ck werkt voor mij als ik pas net begin? We snappen (en het is volkomen terecht!) dat je niet precies weet wat nou werkt voor jou en vinden het daarom erg frustrerend als er personal trainers zijn die zulke uitspraken de wereld in slingeren om er maar lekker makkelijk vanaf te zijn. 

Een kleine situatieschets 

Je wilt graag een beetje afvallen en dus ook strakker worden. Je begint vol goede moed met een voedingsschema en je gaat hier ook bij trainen. Super goed natuurlijk, maar als we even inzoomen op het voedingsschema dan zien we dat alle maaltijden heel erg gezond zijn en weinig calorieën bevatten. Daar is helemaal niks mis mee, begrijp ons niet verkeerd, maar hoe ga je dat dan doen als jouw periode van afvallen erop zit? Ga je nooit meer chips, koek, snoep en chocolade eten?

Verbied jezelf geen lekkere dingen omdat je te graag resultaat wilt behalen! Dit is namelijk het punt waar het fout gaat.

Fout nummer 1 is dat je denkt dat deze manier werkt voor jou. Het werkt wel, maaaaar voor de korte termijn! 
Fout nummer 2 is dat je jezelf bepaalde producten gaat verbieden. Om zo snel mogelijk af te vallen en resultaat te behalen is dat helemaal goed, maar op de langere termijn ga je zo erg verlangen naar diezelfde producten die je van jezelf niet mag en dan gaat het fout!

Dus in eerste instantie denk je dat je heel goed weet wat werkt voor jou. Maar is dit ook zo? Wij denken namelijk van niet. Wij bij Ruggengraat zijn van mening dat je met deze strategie een stukje balans mist.

In hokjes denken
Vandaag de dag denken nog heel veel mensen in hokjes als het om eten gaat. Bepaalde voeding is goed en bepaalde voeding is slecht. Door jezelf de foute voeding te verbieden zul je relatief snel resultaat behalen, maar zodra je klaar bent met afvallen en de ‘foute’ voeding weer mag, juist dan gaat het fout! Je hebt namelijk nooit geleerd hoe je met ‘slecht’ voedsel om moet gaan en gevolg daarvan is dat je weer aankomt. Is dat dieet of voedingsschema dan nog steeds hetgeen dat werkt voor jou? Nee toch? Want je hebt het resultaat niet weten te behouden. 

Om te voorkomen dat je weer terugvalt naar het oude gewicht werken wij bij Ruggengraat niet met goed en slecht eten. Alles kan en mag als je er maar mee om weet te gaan! 

In de volksmond zijn dit goede en slechte producten:

Hokje goede producten: Hokje foute producten:
Zilvervliesrijst Brood (wit)
Rijstwafels Kaas
Kipfilet Chocola
Eieren Koekjes
Kwark Ijs

Je wil niet weten hoe vaak we van leden te horen krijgen: ‘’Huh, wauw, mag ik gewoon brood met kaas en chocola? Dat is toch heel slecht?’’

Automatische piloot
Zodra je begint met afvallen zet je jezelf op de automatische piloot. Hoppa, 1300 kcal, alleen maar eiwitten en negeer alle lekkere producten. Echt waar, stop hier alsjeblieft mee. Dit werkt voor 2-3 weken en binnen die 3 weken bouw je een verlangen op naar de producten uit het foute hokje. Zodra je 1 keer iets neemt uit het foute hokje dan is dat zo super lekker dat je maar door blijft eten. Dan gaat het fout en dat wil je niet! 

ALLES MAG!
De gedachte alles mag en kan zolang je er maar mee weet om te gaan is GOUD waard. Zodra je van de twee hokjes goed en fout combineert in jouw voedingsschema leer je omgaan met verschillende producten. Dit is echt zo belangrijk. Stel jezelf eens de vraag: Ga je de rest van je leven nooit meer brood, koek, snoep enz eten? Nee toch? Dus waarom jezelf producten verbieden als het veel belangrijker is om te leren hoe je ermee om kan gaan?

Doe wat werkt voor jou = bullshit!

Wat we eigenlijk met dit artikel willen zeggen is dat je:
Misschien nog niet helemaal goed weet wat werkt voor jou. 
Misschien weet je nog niet welk calorie-aantal bij jou past om af te vallen of om op gewicht te blijven. 
Misschien weet je nog niet hoe je brood, kaas, chocola en koekjes in je schema moet verwerken.
Misschien weet je nog niet wat de beste balans is voor jou.
Misschien weet je nog niet hoe je resultaat kunt behouden.

Maar dat is niet erg! Het is belangrijk dat je niet meer in hokjes gaat denken. Zodra je daarmee begint en onder de juiste begeleiding gaat kijken naar de juiste balans, vanaf dat moment ga je voor een duurzaam resultaat!

Leer dus eerst wat werkt voor jou!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk