10 tips om deze zomer jouw doel te behalen!

door Ruggengraat
10 tips om deze zomer jouw doel te behalen!

Iedere week wordt het steeds mooier weer and we love it! Die kou zijn we nu wel helemaal zat en regen hoeft wat ons betreft ook niet meer. Wij zijn al helemaal ready voor het lekkere weer, maar ben jij dat ook? Heb jij afgelopen weken al kunnen genieten in je shirtje, korte broek of jurkje of heb jij het gevoel dat je toch nog niet helemaal lekker in je vel zit? 

Nou, als je niet zo lekker in je vel zit dan hebben wij 10 gouden tips voor jou om er iets aan te doen. Wij weten hoe moeilijk het soms kan zijn om naar een heel mooi resultaat toe te werken maar met behulp van deze tips wordt het een stuk makkelijker!

1. Schrijf jouw doel op
Het klinkt heel logisch, maar toch doen maar heel weinig mensen dit. Als jij jouw doel niet goed in kaart brengt, is het heel erg lastig om jouw opgestelde plan nauwkeurig uit te werken. Oftewel, je gaat maar half werk leveren en half werk levert half resultaat. 

Schrijf jouw doelen op en bepaal voor jezelf binnen welk tijdsbestek je dit wil behalen.  

2. Wees realistisch
Wees realistisch naar jezelf. 10 kg afvallen in 2 weken gaat niet lukken. Dit mag en moet je ook niet willen. Jouw doelen moeten realistisch en haalbaar zijn, anders raak je super gefrustreerd als het niet lukt en dat werkt alleen maar demotiverend. 

Het helpt heel erg om mini mijlpalen voor jezelf op te schrijven. Denk hierbij aan:
– Elke week 0,5 kg afvallen als je al redelijk fit bent.

– In 4 weken tijd 4 kg verliezen als je best veel moet afvallen.

Zorg ervoor dat jouw mini mijlpalen ook realistisch zijn, want alleen op die manier weet jij het vol te houden.

3. Kleine aanpassingen
Ga niet gelijk als een gek alles compleet omgooien, want dit ga je maximaal 2 weken volhouden. Begin bij het begin en werk stapsgewijs naar jouw doel. Wij begrijpen dat je heel erg gemotiveerd bent, maar onthoud dat het geen sprint is maar een marathon.

Maak kleine aanpassingen binnen jouw voedingspatroon. Hierdoor kun je het makkelijk volhouden en zul je uiteindelijk ook het resultaat behouden. Want dat is hetgeen waar het om draait, een blijvend resultaat!

4. Doe dit samen
Samen sta je sterker dan alleen. Zoek iemand die een soortgelijk doel heeft. Op die manier kunnen jullie elkaar motiveren en verantwoordelijk houden voor ieders resultaat. Als je er even doorheen zit dan kun jij jouw vriend of vriendin om hulp vragen en herinner elkaar ook aan waarom jullie begonnen zijn. 

Je kunt er ook voor kiezen om samen aan de slag te gaan met Ruggengraat. Dan hebben jullie altijd je eigen coach tot je beschikking en een extra stok achter de deur. Eigenlijk ben je dan met z’n vieren. 

5. Meten is weten
Bijna vergeten, maar meten = weten. Wij weten het, de weegschaal is een nachtmerrie voor iedere vrouw. Let niet alleen op de weegschaal, maar maak ook foto’s van jezelf en houd de verloren centimeters bij.

6. Bewustwording
Je gaat aan de slag met je coach of vriend/vriendin, je hebt een plan gemaakt, je hebt doelen opgesteld. Super, maar het belangrijkste is wel het stukje bewustwording. Zodra jij niet bewust wordt van jouw valkuilen of slechte gewoontes dan zul je constant in die vervelende valkuilen trappen en niet weten hoe je dit kan omzeilen. Dit zal heel veel frustraties opleveren tijdens het weegmoment. 

Breng daarom jouw valkuilen goed in kaart, denk hierbij aan in de avond snacken of de weekenden, en maak een plan om die valkuilen aan te pakken! 

7. Beloon jezelf
Als jouw doelen en mini mijlpalen duidelijk zijn, dan weet je ook wanneer jij jezelf mag belonen. Stel nou dat je in 12 weken tijd 10 kg wil verliezen, dan kun jij met jezelf afspreken dat je bij 5 kg (binnen 6 weken) jezelf mag belonen door iets leuks te kopen. 

Hierdoor zul je het plan makkelijk volhouden omdat je continu weet waar je het voor doet. 

8. Doe constant iets meer
Zoals je net al zag, willen wij niet dat je gelijk als een gek aan de slag gaat. Het is de bedoeling dat je iedere week weer stappen maakt en het beter doet dan de week ervoor. 

Heel veel mensen maken de fout door het volgende te doen: ‘’Vanaf volgende week ga ik beginnen met 3 keer per week te sporten’’. Super goed dat je wil sporten, maar begin gewoon met 1 a 2 keer per week. Alles wat je extra doet is mooi meegenomen, maar ook nu werkt het weer heel erg demotiverend als je maar 2 keer kan terwijl je met jezelf hebt afgesproken om 3 keer te gaan. 

Daarnaast is sporten zeker niet noodzakelijk, maar het helpt wel enorm. Heb je geen zin of tijd om te sporten, dan hebben wij een aantal handige trucs om jouw energieverbruik per week te verhogen. 

9. Consistentie
Consistentie is ALTIJD heel erg belangrijk! 

Binnen 1 week behaal je niet het resultaat dat jij voor ogen hebt en dus moet je iets langer dan een paar weken kunnen volhouden. Dit kun je alleen maar doen door consistent te zijn. Dus ga niet binnen 2 weken vier keer van plan veranderen, want uiteindelijk weet je niet wat je goed en fout doet. Houd een plan minimaal 4 weken vol en trek daaruit je conclusies. Vervolgens kun je het plan optimaliseren. 

10. Sociale gelegenheden.
Dit is super belangrijk. Iedereen heeft sociale gelegenheden. Of het nou een etentje, BBQ, verjaardag, feestje, festival of vakantie is, dit blijft ALTIJD!

De fout die veel mensen maken, is dat zij sociale gelegenheden gaan vermijden. DOE DIT NIET! Zoek naar een manier waardoor je hier rekening mee houdt. Op die manier ben je bezig met het vinden van een prachtige balans en die balans neem je de rest van je leven mee!

11. Start met Ruggengraat
Tip 11, de bonus tip. 
Je kunt het zelf doen en constant twijfelen of je het goed doet, maar je kunt er ook voor kiezen om te starten met Ruggengraat. Wij garanderen jou dat je in 3 maanden tijd een FANTASTISCH resultaat behaald en dat je alles leert omtrent jouw situatie zodat je het resultaat ook kunt BEHOUDEN. Dit scheelt je zoveel tijd en energie! 

Ben jij er klaar voor om samen met Ruggengraat aan jouw doelen te werken?

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk