De alcohol guide, genieten en toch resultaat behalen!

door Ruggengraat
De alcohol guide, genieten en toch resultaat behalen!

De verhalen over dat alcohol slecht voor ons is, die kennen we inmiddels wel. Natuurlijk bevat alcohol ook calorieën, 1 gram/ml alcohol staat namelijk gelijk aan 7 calorieën. Toch laten we ons er niet van weerhouden om af en toe even lekker los te gaan en dat is volkomen terecht!

Na het lezen van deze alcohol guide weet je precies welke drankjes het beste zijn om te genieten en toch zo snel mogelijk resultaat te behalen. Dus please don’t be offended lieve mensen, we kunnen jullie precies vertellen wat de effecten van alcohol zijn, maar die laten we nu even buiten beschouwing. Deze is voor iedereen die wel eens een drankje drinkt, cheers!

De calorieën na een avondje stappen!
Zoals je net al zag bevat alcohol ook calorieën, maar toch zijn de drankjes niet de boosdoener na een gezellig avondje doorhalen. Veel mensen die willen afvallen die denken dat alcohol het grootste probleem is waardoor ze aankomen. De grote boosdoener van de extra calorieën na een avondje stappen zijn toch echt de burgers met frietjes van de Mac, een lekkere pizza of alles wat naar knoflook ruikt bij de shoarmazaak op de hoek. Zorg er dus voor dat je bewust bent van de calorieën die je nuttigt NA het drinken, want vaak is dat de boosdoener die jouw strijd tegen de kilo’s in de weg staat. 

De beste keuzes?!
Dit is natuurlijk hetgeen wat jullie allemaal willen weten. We beginnen met mooi nieuws, want hoe hoger het percentage alcohol is, hoe minder calorieën het drankje meestal bevat. Ik zie je al denken ‘Yessss, dit is wat ik wil horen!’ Als een drankje een laag percentage alcohol bevat, dan betekent dit vaak dat het een hoger koolhydraatgehalte heeft. Het hoge koolhydraatgehalte zorgt weer voor de extra calorieën. Veel mensen drinken om een beetje aangeschoten te raken en even lekker gek te doen. Dat begrijpen we volkomen, onze stagiaire houdt ook wel van een feestje, dat is ook de reden dat zij niet zo productief is op de vrijdag 😉

Het rijtje waar je op zit te wachten:
Optie 1) Deze kennen jullie waarschijnlijk al, maar de wodka Spa rood met een citroentje is nog steeds één van de beste keuzes. Dit drankje bevat maar 66 calorieën. 

Optie 2) Op nummer twee staat Bacardi met een zero of light frisdrank. Bacardi kan je lekker mixen met cola, fanta of 7up en ook dit drankje bevat ongeveer zo’n 68 calorieën per drankje. Valt reuze mee toch?! Op naar die 22 baco 😉

Optie 3) Deze is speciaal voor de Whisky liefhebbers. Goed nieuws bourgondiërs, want een glaasje Whisky met ijs bevat maar 65 kcal per glas. Daarnaast bevat Whisky antioxidanten, mocht je daar iets om geven, dus dat is ook mooi meegenomen. 

Optie 4) Ben je een echte levensgenieter en drink je graag een glaasje wijn bij het avondeten? Kies dan voor een rood wijntje. Een rood wijntje bevat zo’n 130 kcal per glas en biedt een aantal gezondheidsvoordelen.  

Optie 5) Voor iedereen die het nog aankan, Tequila spa rood met een citroentje. Dit drankje bevat maar 150 kcal, dus dat valt ook reuze mee. Wil je nog meer calorieën besparen en toch bij de Tequila blijven, probeer dan de Tequila suicide eens. Wij kunnen je alleen niet garanderen dat je dan het einde van de avond haalt. 

Heb je al een keuze kunnen maken? Niet?! Dan hebben wij nog een aantal opties die wel door de beugel kunnen: 

Dit zijn de ‘Wel oke’ keuzes:
Optie 1) Een wit wijntje bevat ongeveer 130 calorieën. Is niet perse de slechtste keuze, maar het heeft minder gezondheidsvoordelen dan een rood wijntje, dus als je de keuze hebt kies dan voor een rood wijntje.

Optie 2) Ben je een echte bierdrinker, kies dan eens voor een light biertje. Dit bevat ongeveer 100 kcal per biertje en dat kan nog wel een verschil maken als je 10 bier op een avond wegdrinkt. 

Als laatste komen wij bij de categorie: ‘je kan het doen maar wij raden altijd de sterke drank keuzes aan’:
Optie 1) Bier bevat ongeveer 150 calorieën. Als je wil afvallen of strakker wil worden dan is dit niet de meest verstandige keuze! Want laten we nou eerlijk zijn, wanneer ben je naar een feestje geweest en heb je het bij 1 biertje gehouden. Meestal strompel je naar huis met 10 of meer biertjes. Ook dit is niet erg, zolang je het maar weer oppakt de volgende dag!

Optie 2) Vodka met Red Bull, deze keuze raden wij wel af. Naast het feit dat dat zowel Vodka als Red Bull calorieën bevatten is het ook niet goed voor je lichaam. Waarom? Het effect van alcohol is dat je veel vocht verliest en het lichaam geremd wordt in het functioneren. De cafeïne uit Red Bull is ook diuretic, dit betekent dat je er veel van moet plassen en daardoor verlies je dus ook vocht. Daarnaast zorgt cafeïne ervoor dat je lichaam harder gaat werken en in combinatie met alcohol raakt jouw lichaam dubbel van slag. 

Optie 3) Als je wil afvallen maar je kiest voor één van de suiker geladen Margarita’s, Pina Coladas of Sangria dan ben je op z’n zachts gezegd ‘niet echt verstandig’ bezig. Waarom? Dat hoeven wij niet uit te leggen toch?! 

Conclusie:
We maken er een grappig verhaal van maar laten we wel eerlijk zijn, een drankje hoort er gewoon bij! Een wijntje bij het avondeten moet gewoon kunnen en dit kan je makkelijk in jouw voedingsschema verwerken. Heb je een feestje en wil je even helemaal los gaan? Kies dan voor één van de betere keuzes en sla de avondsnacks over.

Mocht het helemaal fout gaan? Oke, kan gebeuren! Geen gelul en de volgende dag gelijk weer aan de bak. Dan is er niks aan de hand!

Ps: Leg wel een goede en verantwoorde bodem voordat je weggaat, we willen natuurlijk niet dat jullie in de goot belanden!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk