6 Voordelen van de Ruggengraat thuis workouts!

door Ruggengraat
6 Voordelen van de Ruggengraat thuis workouts!

Naar de sportschool gaan is niet voor iedereen weggelegd. Speciaal voor die mensen hebben wij de Ruggengraat thuis workouts gemaakt. Wij merken dat er steeds meer mensen zijn die ook thuis even een half uur willen knallen ipv naar de sportschool gaan. 

Na het lezen van de onderstaande 6 voordelen zien wij geen reden om de thuis workouts eens uit te proberen. Geloof ons, na afloop ben je kapot! 

1) Je bespaart er een hoop geld mee.
Zoals de naam doet vernoemen kan je de thuis workouts gewoon lekker thuis doen en daar bespaar je een hoop geld mee. Ten eerste hoef je geen abonnementskosten te betalen, je hoeft er geen vervoer voor te regelen/betalen en je hebt geen apparaten nodig. Lekker is dat hé?!

2) Kost weinig tijd
Je weet wat ze zeggen, tijd is geld. Dus hoe korter de workout, hoe beter! Toch ga je in weinig tijd helemaal kapot en dat maakt de workout niet minder goed. Een thuis workout hoeft geen uren te duren. Je kan een effectieve thuis workout doen van zo’n 20 a 25 minuten. In die 25 minuten kan jij een goede intensiteit hanteren (waarbij je hartslag flink omhoog gaat) die een perfecte ondersteuning kan zijn voor een doel als afvallen. 

3) Je hebt relatief weinig spullen nodig
Als je begint met de thuis workouts kan je beginnen met oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zoals squats, jumping lunges, high heels, sprints etc. Deze oefeningen doe je op een hoge intensiteit waardoor ze lekker zwaar zijn. 

4) Je kan de intensiteit verhogen met een minimale investering
Maar op een gegeven moment bereik je een punt dat de oefeningen je te makkelijk af gaan. Dan kan je bijvoorbeeld een resistance band (weerstandselastiek) aanschaffen of een kettlebell waarmee je de intensiteit weer kan verhogen. 

5) Het is altijd beter dan niets doen
Een beetje voor de hand liggend, maar het is wel zo! Heb je even geen puf voor de sportschool en wil je gewoon lekker thuis blijven. Neem dan even 20 min de tijd om een snelle maar effectieve workout eruit te knallen. Het zal je helpen om je doel zo snel mogelijk te behalen. 

6) Het geeft je een voldaan gevoel!
Daarnaast geeft het je ook een gevoel dat je echt iets gedaan hebt en dat werkt super motiverend! Dus als je het niet doet voor afvallen, doe het dan puur voor een stukje mindset!

Wat een nadeel is van de thuis workouts is dat je al heel gauw denkt: ‘Ah joh, ik blijf even lekker op de bank zitten.’ Terwijl je met een abonnement voor de sportschool wel echt moet gaan omdat het anders zonde van je geld is. 

Juist daarom kan een Ruggengraat coach een goede stok achter de deur zijn en jou extra motiveren om toch nog de thuis workouts te doen. En als dat geen optie is dan is het verstandig om het aan je vriend / vriendin, man of vrouw te vertellen dat je het gaat doen, want als je niet gaat dan val je stiekem door de mand bij degene waaraan je het verteld had.

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk