6 gezonde producten die je dik maken!

door Ruggengraat
6 gezonde producten die je dik maken!

‘Ik eet al gezond maar ik val niet af!’ Een uitspraak die wij heel vaak horen en hier hebben wij al eens een artikel over geschreven. Wij begrijpen best dat het vraagtekens oproept wanneer je super gezond eet maar geen resultaat behaald. Dit is namelijk super vervelend! Op dat moment ben je niet bewust van de hoeveelheid calorieën die deze ‘gezonde’ producten bevatten. Je hebt geen idee hoeveel calorieën een bepaald product bevat per 100 gram. Wanneer je dit weet ga je toch wel anders naar die producten kijken. 

Tijd voor een stukje bewustwording! Wij hebben 6 supergezonde producten gevonden die al heel snel aantikken qua calorieën. Let’s go:

Avocado
De avocado is tegenwoordig het boegbeeld van gezond eten! Wij kunnen ons bijna geen gezonder product voorstellen maar houd er wel rekening mee dat die heerlijke avocado wel een caloriebom is! Per 100 gram bevat een avocado 160 kcal en laten we eerlijk zijn 100 gram avocado is echt niets! Dus hier zit je al gauw op 200 gram en dat staat gelijk aan 320 kcal!

Noten / zelfgemaakte granola / pindakaas
Noten, zelfgemaakte granola en pindakaas gooien wij voor het gemak even in dezelfde categorie. Daar komen ze:

Noten (gemengd) per 100 gram: 606 kcal
Pindakaas per 100 gram: 588 kcal
Granola per 100 gram: 470 kcal

Ken je dat? Een handje noten, een boterham met pindakaas of heerlijk granola bij de kwark en dat allemaal zonder het af te wegen. Dan bestaat de kans dat je zo 200-300 kcal verder bent zonder je hier bewust van bent. 

Zalm
Zalm, super lekker! Als beleg of als avondmaaltijd, het kan allebei en het is heel erg gezond door de gezonde vetten. Toch bevat zalm ook 208 kcal per 100 gram en je raadt het al, 100 gram is echt heel erg weinig. Dus ook hier zit je weer gauw op 416 kcal!

Sladressing
Sladressing is silent but deadly! Een salade is heel erg lekker maar daar hoort wel een sladressing bij. Honing mosterd dressing, Honing appel, Yoghurt en Naturel, allemaal erg lekker maar gemiddeld bevat een dressing per 100 gram 372 kcal. Hoe vaak giet jij de dressing over de salade zonder het af te wegen?

Griekse Yoghurt
Griekse Yoghurt, volgens velen super gezond en je kan het voor en/of na het trainen nemen. Vergeet niet dat de Griekse yoghurt ook voor de overtollige kilo’s kan zorgen! Zeker als je de volle variant neemt met 10% vet, deze bevat per 100 gram 120 kcal. Als je het helemaal bont wil maken neem je 300 gram met wat fruit en granola. Je raadt het al, jouw gezonde Griekse Yoghurt is omgetoverd tot een caloriebom. 

Gedroogd fruit 
Dadels, abrikozen en rozijntjes! Heerlijk om door je kwark of yoghurt te gooien of om gewoon lekker van te snoepen. Maar je wist je dat 100 gram gemiddeld 300 kcal bevat? Het ligt natuurlijk wel aan het soort fruit dat je neemt, maar het is vast meer dan dat je dacht!

Peulvruchten
Deze is speciaal voor de vegetariers en de veganisten. Peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten maar alsnog behoorlijk calorierijk. Check dit:

Bruine bonen per 100 gram: 115 kcal. 
Kikkererwten per 100 gram: 130 kcal.
Linzen per 100 gram: 115 kcal.
Kidney bonen per 100 gram: 111 kcal.
Moet je nagaan dat een gemiddelde portie zo’n 250 a 300 gram is. Reken maar uit!

Conclusie:
Gezonde producten bevatten ook calorieën en sommige bevatten zelfs meer calorieën dan jij denkt. Het belangrijkste is om bewuster te worden van wat jij in jouw mond stopt. Dit geldt voor zowel ongezonde als gezonde producten! Want uiteindelijk maakt een individueel product je niet dik, maar de hoeveelheid calorieën!

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk