5 Tips om positief te blijven!

door Ruggengraat
5 Tips om positief te blijven!

Zodra je voor jezelf een doel hebt gesteld is het tijd om ook echt aan de bak te gaan! Je bent super gemotiveerd en de eerste weken verlopen vlekkeloos. Je hebt geen moeite om het voedingsschema vol te houden en het trainingsschema blijft leuk! 

Je slaat ook alle verleidingen af en je bent echt super trots op jezelf. Wij natuurlijk ook, maar er komt ook een moment dat je minder gemotiveerd bent. Misschien voel je het al aan het begin van de week dat je iets minder energie hebt en dat de trainingen moeizaam gaan.

Dit is erg vervelend, maar helaas hoort dit erbij. Dit is een onderdeel van het proces, maar om er toch het beste van te maken hebben wij een aantal tips voor jou om positief en dus gemotiveerd te blijven. 

Resultaat behalen is niet altijd zo eenvoudig als puur en alleen een plan volgen. Hier komt een bepaalde mindset bij kijken. Wanneer die mindset er goed in zit, dan weet je het resultaat ook te behouden. 

Je wordt wat je denkt!
Het is echt zo! Je behaalt je resultaat sneller als je denkt aan het resultaat wat je voor ogen hebt. Hierbij is het belangrijk om jezelf goed in te beelden hoe je lichaam er over 3, 6 of 12 maanden uit moet zien. Zoek voor jezelf een foto van een voorbeeld. Beeld je ook in wat voor gevoel je zult hebben als je uiteindelijk het resultaat behaald hebt waar je keihard voor gewerkt hebt. En vergeet je vooral niet stiekem in te beelden hoeveel positieve reacties je gaat krijgen!

Maar blijf vooral denken aan de eindstreep!

De kracht van support!
Support is enorm belangrijk om positief te blijven. Familie, vrienden, je vriend of vriendin, zij kunnen jou ook motiveren. Durf dus ook om support van je naasten te vragen, want dan sta je er nooit alleen voor! Je kunt natuurlijk ook support halen uit een groep mensen die hetzelfde doel hebben, een groep gelijkgestemden. Wil je bijvoorbeeld een marathon uitlopen, omring jezelf dan met mensen die ook zo’n doel hebben. Op die manier werken jullie samen naar een soortgelijk doel. Soms is het lekker om even je ei kwijt te kunnen aan iemand die het zelf ook heeft meegemaakt. Zij kunnen jou namelijk goed dat extra steuntje in de rug bieden zodat je positief blijft.

Voed jezelf met positiviteit!
Positiviteit trekt positiviteit aan. Probeer jezelf een beetje te distantiëren van negativiteit en negatieve gedachtes. Iets heel simpels, zoals het volgen van een Instagram pagina met motiverende quotes, kan hierbij al helpen. Wanneer je wakker wordt en je scrollt even door je tijdlijn en je ziet alleen maar motiverende en inspirerende posts, dan kan dit een positief effect hebben op de rest van jouw dag. Je kunt natuurlijk ook een boek over zelfontwikkeling lezen. Het hoort er allemaal bij. Zeker als je alles zelf moet uitvogelen en geen coach hebt die jou op het gebied van gedrag en mindset kan sturen, is het handig om jezelf daarin te verdiepen. 

Durf ook een stapje terug te nemen!
Durf soms ook even gas terug te nemen. Naar resultaat toe werken hoeft echt geen sprint te zijn! Wanneer je merkt dat je een moeilijke dag hebt en jouw energieniveau is veel lager dan normaal, dan kun je het beste even gas terug nemen. Wij weten dat het een beetje onnatuurlijk klinkt, maar het kan echt helpen! Focus je even op iets anders dan trainen en zorgt dat je ontspant. Ontspanning is namelijk enorm belangrijk. Het zorgt ervoor dat jouw lichaam snel weer kan opladen zodat je er zo snel mogelijk weer tegenaan kan. Sommige mensen hebben de neiging om maar te blijven gaan, maar wanneer jouw lichaam aangeeft dat het moe is, luister hier dan ook naar en rust uit! Een avondje Netflixen op z’n tijd kan dus best 😉

Herken je progressie en resultaat
Wanneer je keihard aan het werk bent om jouw doelen te behalen kun je wel eens oogkleppen op hebben en niet zien wat je al bereikt hebt. Dit is ook logisch, maar wel zonde! Jij ziet jezelf natuurlijk elke dag in de spiegel en een centimetertje meer of minder valt dan niet direct op. Het helpt daarom enorm om je progressie goed bij te houden en foto’s te maken. Deze foto’s hoef je uiteraard niet te delen, maar vergelijk de foto’s om de 4 a 6 weken en je zult zien dat je super goed bezig bent! 

Zie hieronder een aantal fantastische resultaten die de leden van Ruggengraat hebben behaald. Zij hebben ook iedere week foto’s genomen en nauwkeurig de metingen bijgehouden. De leden hebben samen met hun coach keihard gewerkt om het beste resultaat te behalen, en met succes!

Vergeet niet dat jij dit ook kan! Met de juiste begeleiding is alles mogelijk. 

Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk