5 tips om beter te slapen

door Ruggengraat
Slapend gespierd worden?

Belofte maakt schuld, zoals beloofd hebben we vijf hele belangrijke en handige tips om beter te slapen! Heel veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. Voor de mensen die het artikel: ‘Slapend gespierd worden’ gemist hebben, lees het even terug door HIER te klikken.

Hieronder vind je vijf handige tips om beter te slapen!

Tip één:
Creëer een slaaproutine voor jezelf gebaseerd op hoe jouw week er ongeveer uit zal komen te zien. Als we even terug in de tijd gaan valt het je misschien op dat je vroeger een vaste (slaap)routine had. Zo kon het zijn dat je rond 19:00 uur naar boven werd gestuurd om vervolgens naar een verhaaltje van jouw ouders te luisteren en lekker in slaap te dommelen. Probeer voor jezelf een dagelijkse routine te ontwikkelen waarbij je even al jouw gedachten los kan laten en volledig ontspant. Mediteren of een rustgevend liedje luisteren kan jou hierbij helpen.

Tip twee:
Kijk wat minder vaak naar de klok. Veel mensen hebben de neiging om heel vaak naar de klok te kijken. Dit kan ervoor zorgen dat ze in de stress schieten en gaan denken dat ze minder slaap zullen hebben dan dat ze nodig hebben. Hoe vaak kijk jij naar de klok en denk je ‘shittttt, over 7 uurtjes moet ik er alweer uit’? Die gedachten alleen al zorgt ervoor dat je moeizaam in slaap valt. 

Tip drie:
Zorg ervoor dat je slaapt in een prettige omgeving. Deze omgeving zal er mede voor zorgen dat jouw lichaam beter tot rust komt. Zo hebben bijvoorbeeld de temperatuur van jouw kamer, lichtinval, het geluid en de ruis van buitenaf veel invloed op jouw slaap. Maar wat is nou de perfecte omgeving om in slaap te vallen? Volgens vele onderzoeken blijkt dat een koele en donkere ruimte in een rustige omgeving zonder geluidsoverlast, de perfecte omgeving is om goed te kunnen slapen.

Tip vier:Deze tip zal voor velen lastig zijn om na te streven, maar zal gegarandeerd helpen om beter in slaap te komen. Zorg ervoor dat jouw slaapomgeving zo min mogelijk technische snufjes bevat. Denk hierbij aan een computer/laptop, televisie, smartphone etc. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat elektronica het slaapritme verstoord. Iedereen kent het wel, zet je net de televisie uit om te gaan slapen, zit je minimaal nog 15 min op Facebook, Snapchat en Insta via jouw smartphone. Het beste is om een uur voor bedtijd geen elektronica te gebruiken. We weten dat het moeilijk is, maar probeer het eens.

Tip vijf:
Laat jouw gedachten varen. Ook zoiets herkenbaars, je verlangt al de hele dag naar jouw zalige bedje en als je er dan eindelijk in ligt, juist op dat moment komen alle gedachten bij elkaar en lig je soms uren te malen in bed. Een trucje dat heel goed werkt om jouw gedachten even opzij te zetten is heel diep in- en uitademen. Het klinkt heel gek, maar werkt echt! Tel ongeveer 20 a 30 ademhalingen en je zult merken dat je een stuk rustiger in jouw hoofd bent.


Meer dan 5000 leden gingen jou al voor!

Dit vind je misschien ook leuk