Salted Caramel Tiramisu

door Ruggengraat
Salted Caramel Tiramisu

Normaal gesproken is tiramisu een flinke caloriebom (lees: 9000kcal totaal), maar hier hebben we uiteraard iets aan gedaan. Neem even de tijd om dit recept zelf een keer te maken en geniet van een heerlijk toetje!

Het mooie van de Salted Caramel Tiramisu is dat je het recept niet eens hoef te bakken, maar dat lees je natuurlijk in de bereidingswijze. Uit dit recept kan je 13 stukjes halen!

Salted Caramel Tiramisu
Normaal gesproken is tiramisu een flinke caloriebom (lees: 9000kcal totaal), maar hier hebben we uiteraard iets aan gedaan. Neem even de tijd om dit recept zelf een keer te maken… Recepten Salted Caramel Tiramisu European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

 • 1 theelepel cacao
 • 250 ml koffie (koud)
 • 100 ml Baileys chocolate luxe
 • 250 gram Maria biscuitjes
 • 2 x 250 gram Philadelphia Light
 • 250 gram ricotta
 • 400 ml Slagroom Light
 • 125 ml walden farms caramel syrup
 • 0,5 theelepel zee zout
 • 100 gram melkchocolade
 • 25 gram Ruijter witte chocolade vlokken

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de basis los van een 20 cm (basismaat) springvorm. Vet de springvorm licht in met olijfolie. Plaats een vel bakpapier over de basis zodat 4 cm overhangt. Beveilig de basis, het bakpapier naar boven gericht in de pan. Smeer de zijkant ook lichtjes in met olijfolie en bestrooi de zijkant met een derde van de cacaopoeder.

Stap 2
Combineer de koffie en de Baileys in een kom. Doop een koekje in het koffiemengsel en doe dit in de voorbereide pan. Herhaal dit met één derde van het koekjes- en koffiemengsel en snijd de koekjes bij tot ze een enkele laag vormen op de bodem van de pan.

Stap 3
Combineer de Philadelphia light en ricotta in een kom. Maak een glad beslag met een keukenmachine/staafmixer. Verdeel een kwart van het mengsel over de koekjes.

Stap 4
Combineer de karamel en zout in een kom. Verspreid de helft van het karamel mengsel over de Philadelphia laag. Verspreid de helft van het overgebleven cacao en herhaal dit om meerdere lagen te maken. Dek af met plasticfolie en plaats in de koelkast voor minimaal 8 uur om in te trekken. Plaats het resterende Philadelphia-mengsel ook in de koelkast.

Stap 5
Leg de salted caramel tiramisu op een bord. Verspreid het overgebleven Philadelphia mengsel over de bovenkant en zijkanten en strijk de randen glad. Zet de salted caramel tiramisu weer voor 30 minuten in de koelkast om alles in te laten trekken.

Stap 6
Giet de gesmolten chocolade over de bovenkant van de salted caramel tiramisu. Werk snel, verspreid naar de randen, laat chocolade langs de zijkanten druppelen en decoreer met de witte chocolade vlokken.

Enjoy! 

Notities

Voedingswaarde: Koolhydraten 28 gram Vetten 19 gram Eiwitten 7 gram Totaal: 311 calorieën

 

Dit vind je misschien ook leuk