Vegan wentelteefjes

door Ruggengraat
Vegan wentelteefjes


Wentelteefjes zijn heerlijk! Mits ze goed lukken natuurlijk, want ze mogen niet te slap zijn. Toen Kathinka voor het eerst de vegan wentelteefjes maakte werden ze heel erg slap. Het recept dat ze toen gebruikte was een recept met amandelmelk, een beetje volkorenbloem en normaal brood. Helaas is dit toen mislukt omdat het brood te slap werd. Hier wilde zij iets op bedenken en gaf de hoop nog niet op. 

Na een aantal keer experimenteren met verschillende soorten brood kwam Kathinka erachter dat je stevig brood nodig hebt. Zonder ei worden de wentelteefjes namelijk al snel te soppig, zelfs met bloem er doorheen. Koolhydraatarm brood werkt perfect. Het fijne aan dit brood is overigens ook dat er twee keer zoveel eiwitten in zitten als dat er in een normale snee volkorenbrood zit!

Vegan wentelteefjes
Wentelteefjes zijn heerlijk! Mits ze goed lukken natuurlijk, want ze mogen niet te slap zijn. Toen Kathinka voor het eerst de vegan wentelteefjes maakte werden ze heel erg slap. Het… Recepten Vegan wentelteefjes European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:
2 sneetjes stevig brood
80 ml plantaardige melk (Alpro Soja Melk)
20 gram (volkoren)tarwebloem 
1 el agavesiroop (of maple syrup, suiker.. ed.) (ongeveer 15 gram)
1 tl kaneel
Een klontje plantaardige margarine (ongeveer 10 gram)

 

Bereidingswijze

How to?

  1. Meng met een garde de melk, bloem, kaneel en agavesiroop tot een geheel. 
  2. Laat de stevige boterhammen hier in weken tot de melk is opgenomen door het brood.
  3. Pak een grote koekenpan (het liefst eentje waarin ze beiden naast elkaar passen) en smelt de boter in de pan. Als de boter gesmolten is leg je de broodjes in de pan en draai je het vuur halfhoog. Doe de deksel op de pan en laat ze rustig gaar worden. Bak de wentelteefjes een paar minuten per kant. 
  4. Als de wentelteefjes klaar zijn leg je ze op een bord en garneer je het met je zelfgekozen toppings! Voor lekkere combi's, kijk hier onder! 🙂

Appel en kaneel

  • 1/2 gebakken appel per persoon
  •  kaneel
  • Agavesiroop

Coconut

  • 100 ml kokosyoghurt
  • een handje blauwe bessen
  • kokosrasp

Banana

  • zelfgemaakte amandelpasta
  • 1/2 banaan in plakjes per persoon

 

Notities

Bereidingstijd: 20 minuten Aantal personen: 1

 

Dit vind je misschien ook leuk