Vegan Kapsalon

door Ruggengraat
vegan kapsalon

Jullie hebben vast wel eens gehoord van de Vegan Junk Food Bar (VJFB), of niet? Zo niet, dan vinden we dat erg jammer voor je. De VJFB is namelijk precies zoals de naam al doet vermoeden, een vegan junkfood bar. En ze hebben echt heerlijke gerechten waaronder: de Vegan Kapsalon.

Helaas is het geen optie om iedere week de deur plat te lopen bij VJFB dus kwamen we op het idee om een eigen vegan kapsalon te maken. En geloof ons, vegan of niet, dit recept moet je echt een keer proberen! Met maar 550 kcal per portie is dit de meest verantwoorde kapsalon die je kunt maken!

vegan kapsalon
Jullie hebben vast wel eens gehoord van de Vegan Junk Food Bar (VJFB), of niet? Zo niet, dan vinden we dat erg jammer voor je. De VJFB is namelijk precies… Recepten Vegan Kapsalon European Printen
Porties: 2 personen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

500g Aviko Super Crunch patat
200 g vegan kip
1/2 el paprikapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder (of burrito/taco kruidenmix, dat werkt ook).
1/4e tl zout
2 kleine handjes gesneden ijsbergsla
1 handje wortelrasp of zelf geraspte wortel
2 bladeren van een rode kool
1 bosuitje
1/2 jalepeño
1/4 rode peper
optioneel: geraspte veganistische kaas
Sriracha (sambal kan ook)
Héél veel homemade knoflooksaus

Bereidingswijze

Op de Aviko Super Crunch verpakking staat dat je het 17 - 20 minuten moet bakken in de oven. Maak hier gerust 25 - 30 minuten van want daar worden ze alleen maar krokanter en lekkerder van.
De patat maakt dit gerecht echt, samen met eigenlijk alle andere ingrediënten. Dit komt doordat de patat lekker crunchy is, zoals de naam al doet vermoeden. Bij alle andere kapsalons is de patat meestal teleurstellend slap, maar in deze kapsalon absoluut niet!

Snijd alle groenten. De kool snijd je in dunne sliertjes, de bosui, jalepeños en rode peper in dunne ringetjes en de wortel rasp je. De wortel en rode kool mix je door elkaar.

Snijd indien nodig de kipstukjes in reepjes. Het moet ongeveer de grootte van shoarmareepjes hebben. Meng de kruiden met de kip en bak dit eventjes in een pannetje.

Als de patat klaar is haal je het uit de oven. Verdeel de patat over twee borden.

Meng een deel knoflooksaus met sriracha. Houd de verhouding 1 el sriracha, 3 el knoflooksaus aan voor een pittige saus. Indien je het iets minder pittig wilt gebruik je minder sriracha.

Hier overheen maak je laagjes. De onderste laag is dus de patat. Daarna komt in de vegan kip, de vegan kaas, de knoflooksaus en de srirachaknoflooksaus. Bovenop komt de ijsbergsla, dan de wortel gemixt met rode kool en je garneert het gerecht met de bosui, de jalepeño en de rode peper.

Serveer met nog meer knoflooksaus en sriracha saus, en geniet vooral! Want man o man, de vegan kapsalon is zo ontzettend lekker.

Notities

Macro's per portie (zonder knoflooksaus!) ​Kcal: 550 Eiwitten: 28 Koolhydraten: 86 Vetten: 15 Vezels: 14

Dit vind je misschien ook leuk