Vegan Happy Hotdogs

door Ruggengraat
Vegan Happy Hotdogs

Soms ontkom je er gewoon niet aan, een lekkere hotdog van de hotdogkraam. Eigenlijk is het net zo makkelijk om een heerlijke hotdog thuis te maken. En weet je wat nóg leuker en lekkerder is? Jouw vriend, vriendin of visite gelukkig maken met een heerlijke hotdog!

Deze vegan happy hotdogs zijn 100% vegan en veel lekkerder dan de hotdogs van de hotdogkraam. 

Vegan Happy Hotdogs
Soms ontkom je er gewoon niet aan, een lekkere hotdog van de hotdogkraam. Eigenlijk is het net zo makkelijk om een heerlijke hotdog thuis te maken. En weet je wat… Recepten Vegan Happy Hotdogs European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

 • 4 vegetarische worstjes (bijvoorbeeld die van Gardens Gourmet of de Vegetarische slager)
 • 4 pistoletjes

Je kunt alle toppings gebruiken die je maar wilt. Wij gebruikte de volgende:

 • 6 nacho chipjes
 • 1/2 jalepeño peper, in dunne ringetjes gesneden
 • 2 cherry tomaatjes, in dunne plakjes gesneden
 • 1 el ketchup suikervrij van de AH gemengd met 1 el fritessaus 5% vet
 • 8 mini cocktail augurkjes
 • 2 el gefrituurde uitjes
 • 2 el fritessaus 5% vet
 • 1 tl mosterd

Bereidingswijze

Bereid de worstjes in de oven. Waarom in de oven? Omdat je dan geen vet nodig hebt. Een eetlepel olijfolie bevat al snel 130 calorieën, terwijl je de olijfolie niet proeft. Dus vanaf nu, al je vegetarische vleesvervangers: in de oven!

Oke, nu terug naar het recept. 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pistoletjes vanaf de boven-zijkant open, zodat er bovenin het pistoletje plaats vrijkomt voor het worstje en de andere toppings.
 2. Leg de pistolets samen met de worstjes in de oven. Zonder olie en je hebt ook niet per se bakpapier nodig. Het kan gewoon op het rooster. De broodjes verwarm je 3 - 4 minuten als ze al voorgebakken zijn. Zijn ze niet voorgebakken? Bereid ze dan volgens de verpakking. De worstjes doe je ongeveer 10-15 minuten in de oven, kijk tussendoor of ze een beetje bruin worden. Als ze licht kleuren dan zijn ze klaar. 
 3. Verzamel en prepareer al je toppings; snijd de tomaatjes, de jalepeño en meng de fritessaus en ketchup. 
 4. Als alles uit de oven is leg je de broodjes op een plank of een bordje. In 2 pistoletjes schep je de helft van het fritessaus-ketchup mengsel (hier hou je dus nog de helft van over). Breek de chipjes en verdeel ook deze aan de zijkanten van het worstje. Leg hierop de plakjes tomaat en jalepeño. De andere pistoletjes besmeer je met een laagje fritessaus, vervolgens de worstjes en daarna de rest van de fritessaus. Hier overheen gaan de gefrituurde uitjes en aan de zijkanten van het worstje leg je de augurkjes neer. En dat is alles! Eet smakelijk!

 

Dit vind je misschien ook leuk