Spicy sushi bowl

door Ruggengraat
Spicy sushi bowl

De poké bowl tentjes schieten als paddestoelen uit de grond en we begrijpen die populariteit wel. Een poké bowl is eigenlijk een kommetje vol met allemaal überrrr gezonde en voedzame ingrediënten. Tegenwoordig kun jij je poké bowl vormgeven zoals je zelf wil, maar vandaag helpen we jullie een handje. Vandaag staat de spicy sushi bowl op het menu. Met wie wil je de spicy sushi bowl proberen?

Tip: Wil je geen halve avocado in de koelkast achterlaten die gaat rotten? Plaats de andere helft van een avocado in een hersluitbaar bakje met een halve ui ernaast. Dit uitje zal ervoor zorgen dat je avocado niet gaat rotten en lekker blijft voor een dag of twee a drie.

Spicy sushi bowl
De poké bowl tentjes schieten als paddestoelen uit de grond en we begrijpen die populariteit wel. Een poké bowl is eigenlijk een kommetje vol met allemaal überrrr gezonde en voedzame… Recepten Spicy sushi bowl European Printen
Porties: 2 porties
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Welke Ingrediënten heb je nodig? (voor 2 personen)

100 gram sushirijst
170 ml water
mespuntje zout
30 ml rijstazijn
80 g Fish Tales albacore tonijn in olijfolie
1 theelepel Go-Tan smoked sriracha hot chili saus (15 ml)
40 g peen julienne
100 gram eetrijpe avocado(halve avocado)
150 komkommer
25 gram geraspte wortels
10 g Saitaku nori snack
30 g Saitaku ingelegde gember
50 g koelverse sojabonen
3 gram zwart sesamzaad (theelepel)

Bereidingswijze

Stap 1 : Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.
Stap 2 : Doe de rijst in een ruime lage schaal en roer rijstazijn erdoor. Laat de rijst vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 3: Neem een blik tonijn en laat het goed uitlekken en meng met de pittige saus.
Stap 4: Meng de rest van de rijstazijn door de peen Julienne en snijd de avocado in kleine blokjes. Schil vervolgens de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 5: Knip de nori velletjes in de breedte in hele dunne reepjes.
Stap 6: Verdeel de helft van de rijst over de bodem van de kommetjes (soepkom). Verdeel daarna de helft van de nori, alle peen Julienne reepjes, komkommer en de helft van de gember over de kommetjes. Top af met de rest van de overgebleven rijst, de nori, alle tonijn, avocado en alle sojabonen. Verdeel de rest van de gember erover en dek af met de rest van de rijst.
Stap 7: Last but not least, bestrooi de spicy sushi bowl met sesamzaad.

De spicy sushi bowls zijn klaar om geserveerd te worden! De spicy sushi bowl is ook een hele goede maaltijd die je alvast voor de volgende dag kunt maken! Je hoeft alleen de ingrediënten te verdubbelen en je mag creatief zijn met je eiwitbron! Kies een keer voor garnaaltjes of zalm, ook erg lekker!

Notities

Voedingswaarde voor 1 Portie = 1 poke bowl: Calorieën: 436 kcal Koolhydraten: 52,2 gram Eiwitten: 19,5 gram Vetten: 16,7 gram

Dit vind je misschien ook leuk