Scrambled tofu

door Ruggengraat
Scrambled tofu

De scrambled tofu komt écht dicht in de buurt van echte scrambled egg, alleen is het lekkerder (al zeggen wij het zelf). Er zit namelijk veel meer smaak aan dan aan een normaal ei. En ja, het is wel iets meer werk, maar daar krijg je ook heel wat voor terug! De scrambled tofu is lekker als lunch of post-workout meal, want er zitten ook behoorlijk wat eiwitten in. Tofu wordt in veel supermarkten per 400 gram verkocht en daarom maken wij vaak een bak vol. Hier kun je dan een paar dagen van genieten 🙂

Scrambled tofu
De scrambled tofu komt écht dicht in de buurt van echte scrambled egg, alleen is het lekkerder (al zeggen wij het zelf). Er zit namelijk veel meer smaak aan dan… Recepten Scrambled tofu European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:

400gr tofu
4 el zongedroogde tomaatjes
4 bosuitjes
200gr cherry tomaatjes
1 el kurkuma
1/2 el paprikapoeder
1/2 el kerriepoeder
Zout en peper naar smaak

Optioneel: vulkanisch zout ofwel Kala Namak. Dit is speciaal zwart zout met een typische ei smaak. Je kunt het kopen bij sommige toko's of op het internet. Ik wil wel even zeggen dat ik dit lang niet altijd gebruik en het dus absoluut niet per se nodig is om deze scrambled tofu lekker te maken.

 

Bereidingswijze

Hoe maak je het?

Haal de tofu uit de verpakking en laat het uitlekken op een paar keukenpapiertjes. Zet er iets zwaars op, zoals de waterkoker. Ga nu aan de gang met de andere ingrediënten, de tofu pak je er zometeen weer bij. 
Hak of pers de knoflook fijn en fruit dit kort met wat olijfolie.}
Snij de cherrytomaatjes door de helft, de bosui in dunne ringetjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. 
Als je alles gesneden hebt verkruimel je de tofu in de pan van de knoflook. Meng de gesneden groenten er doorheen, evenals de kruiden. Voeg zout en peper toe naar smaak. 
De tofu scramble is heerlijk op een getoast volkoren broodje, belegd met wat vegan mayo van Remia en gaat (net zoals normaal ei) ontzettend goed samen met avocado.

Geniet van jouw scrambled tofu!

 

Notities

Scrambled tofu Bereidingstijd: 20 minuten Aantal personen: 4

 

Dit vind je misschien ook leuk