Eiwitrijke Eierkoeken

door Ruggengraat
Eiwitrijke Eierkoeken

De eierkoek, wie is er niet groot mee geworden? Een van de bekendste koeken die niet weg te denken zijn uit alle heerlijke tussendoortjes die je maar kunt bedenken. Heb je altijd al eens iets traditioneels willen bakken en ben je al jouw tussendoortjes zat? Probeer de heerlijke eiwitrijke eierkoeken eens en geef er je eigen unieke draai aan.

De eiwitrijke eierkoeken zijn super handig als tussendoortje en kun je makkelijk nemen na jouw training.

Tip: Snijd de eiwitrijke eierkoeken in kleine reepjes en gebruik het een keer als topping voor je kwark of yoghurt!

Eiwitrijke Eierkoeken
De eierkoek, wie is er niet groot mee geworden? Een van de bekendste koeken die niet weg te denken zijn uit alle heerlijke tussendoortjes die je maar kunt bedenken. Heb… Recepten Eiwitrijke Eierkoeken European Printen
Porties: 16 porties
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Welke Ingrediënten heb je nodig?

  • 150 gram Amandelmeel
  • 15 gram Bakpoeder
  • 15 gram Citroensap
  • 2 gram zout
  • 60 gram honing
  • 4 medium eieren

Bereidingswijze

De bereidingswijze Stap 1: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en bedek alvast een bakplaat met een vel bakpapier. Stap 2: Meng vervolgens in een mengkom de amandelmeel, de whey poeder, het bakpoeder, de honing, citroensap, zout en de eieren. Stap 3: Meng het eierkoek-mengsel tot een glad beslag en kneed 16 ronde ballen van even groot formaat. Elke bal weegt ongeveer 30 gram. Stap 4: Druk de ballen met de palmen van je hand tot een platte koek. Plaats vervolgens met 1 centimeter ruimte tussen de koeken, de koeken op de bakplaat. Stap 5: Bak de eierkoeken in ± 10 minuutjes gaar. Deze heerlijke snacks zul je vast en zeker vaker maken. Geniet van jouw eiwitrijke eierkoeken!

Notities

Voedingswaarde voor 1 eierkoek: Calorieën: 96 kcal Koolhydraten: 4 gram Eiwitten: 5,6 gram Vetten: 6,4 gram

Dit vind je misschien ook leuk