Salted Pindarotsjes

door Ruggengraat
Salted Pindarotsjes

We kennen ze allemaal, de heerlijke pindarotsjes! Iedereen weet helaas ook hoe moeilijk het is om het bij één pindarotsje te houden.. 

Pinda’s en chocola bevatten allebei super veel gezondheidsvoordelen op zowel lichamelijk als mentaal vlak, maar wanneer je er teveel van geniet zal je ze gauw genoeg op je middel terugvinden.. Beetje jammer weer! 

Pas op! Een gemiddeld zakje van de supermarkt bevat makkelijk tegen de 1000 calorieën. Wil je ze zelf maken, dan is dit salted pindarotsjes recept zeker het proberen waard!

De salted pindarotsjes zijn makkelijk te maken en super lekker!

Tip: Experimenteer gerust met andere notensoorten. Denk hierbij aan cashew nootjes of amandelen. De voedingswaarde komen dan nog steeds heel erg overeen.

Salted Pindarotsjes
We kennen ze allemaal, de heerlijke pindarotsjes! Iedereen weet helaas ook hoe moeilijk het is om het bij één pindarotsje te houden..  Pinda’s en chocola bevatten allebei super veel gezondheidsvoordelen… Recepten Salted Pindarotsjes European Printen
Voedingswaarden 200 calorieën 20 grams vetten

INGREDIËNTEN

Welke Ingrediënten heb je nodig?
Je hebt maar 3 simpele ingrediënten nodig dus hup hup, op naar de winkel!

  • 300 gram pinda’s (ongezout)
  • 400 gram 85% pure chocolade
  • Himalaya zeezout

Bereidingswijze

De bereidingswijze
Neem een diep pannetje en voeg hier warm water aan toe. In dit pannetje doe je een steelpan.
Breng vervolgens het water aan de kook en breek de repen pure chocolade in stukken en leg deze in het steelpannetje. Smelt de chocolade en roer zo nu en dan tot er geen klonten meer zijn.
Wanneer de chocolade eenmaal gesmolten is voeg je de pinda’s toe aan de chocolade. Roer goed tot alle pinda’s goed bedekt zijn met pure chocolade.
Neem een ovenschaal en bedek deze met bakpapier.
Haal het steelpannetje met de pinda’s en chocolade uit het pannetje met water en leg deze in de koelkast voor 15 minuutjes.
Neem na 15 minuten de steelpan uit de koelkast en schep met een eetlepel een portie pinda’s en leg deze op de de ovenschaal met bakpapier. Herhaal dit tot de steelpan leeg is en bedek weer met bakpapier.
Plaats in de koelkast voor minimaal een half uur om de chocolade goed hard te laten worden.

Je kunt een flinke portie pindarotsjes uit dit recept halen. 

 

Notities

Uit dit recept kun je 20 porties halen van 35 gram Voedingswaarde voor 1 portie (35 gram): Calorieën: 216 kcal Koolhydraten: 8,25 gram Eiwitten: 5,7 gram Vetten: 17,85 gram

 

Dit vind je misschien ook leuk